Fyllning 75 g rumsvarmt smör 100 g philadelphiaost 1 1/2 dl florsocker 1 msk vaniljsocker
Bulldegen 25 g jäst 3 dl ljummen mjölk 75 g rumsvarmt smör 1/2 dl strösocker 1 nya salt 7-8 dl mjöl
Fyllning: Rör i hop alla ingredienserna ordentligt i en skål. Klicka ut ca 30 små högar med en tesked på en tallrik och ställ den i frysen 1-2 timmar så att bitarna blir frysta.
Smula jästen i en bunke och lös upp den med mjölk. Tillsätt smör, socker, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör i hop allt till en kladdig deg. Strö lite mjöl över ytan och låt den jäsa under duk i ca 40 minuter.
Tryck ut degen i en smord långpanna. Låt degen jäsa under duk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Gör ca 30 hål i degen med fingret och tryck ner en bit fryst fyllning i varje hål.
Pensla degen med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullen mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna. Skär sedan den i rutor. :O)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar