Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 22 mars 2012

Jag blir riktigt illa berörd när folk smutskastar andra människor, helst när det är oförkänt.
I första hand tänker jag på vad Björn Ranelid får utstå främst från media men, även från privatpersoner som i mina ögon kastar skit på honom, troligtvis bara för att han vågar säga att han tycker att det han gör är bra och har sitt säregna språk (uttrycker sig väl i ord och skrift) och utseende.
Jag tycker att i mångt och mycket är människor råa och onda mot varandra. I det stora hela verkar det handla om den svenska avundsjukan/svartsjuka. Många människor klarar inte av att se att andra människor lyckas. De kan helt enkelt inte glädjas med dem och då måste man instället göra allt vad som står i deras makt att trycka ner och kränka personen.
Denna jantelag, om att man inte skall tro att man är något står mig upp i halsen men, det är så vi som är födda på 70- talet och bakåt är fostrade i Sverige.
Samtidigt ska vi uppfostra våra barn till att bli enskilda individer med bra självkänsla och självförtroende.Vi ska uppmuntra dem och tala om för dem när de är duktiga och har gjort någonting bra. Detta blir för mig totalt motsägelsefullt.
"Hur man än vänder sig så har man alltid ändan bak".
Jag är i alla fall glad att Björn Ranelid orkar och törs stå på sig, och jag hoppas verkligen att han gör det i fortsättningen också. Han är en otroligt intelligent person med många fina sidor, utifrån det jag kunde se när han medverkade i Stjärnorna på slottet.
Många människor borde titta sig själva i spegeln och rannsaka sig själva lite oftare tycker jag. 5 kommentarer:

 1. Håller med om det mesta i ditt inlägg, utom detta med Björn Ranelid. Tror att folk retar sig på honom bl a för att han skryter om sig själv. Ta bara detta med att ingen skriver så bra böcker som han osv...
  Personligen har jag väldigt svårt för sådana människor!!
  Sen klart man skall kunna säga när man gjort ngt bra..!!
  Önskar dej en fortsatt underbar dag!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Well said! : )

  SvaraRadera
 3. Glömde skriva att det är Lena som tycker så =)

  SvaraRadera
 4. Går ju att lägga fler till den listan av folk som kanske inte kan sätta ödmjukhet främst på listan över sina goda egenskaper; Zlatan, Anja Pärson m fl har väl också fått utstå spott och spe mellan varven....

  SvaraRadera
 5. Jag säger också, stå på dig Björn Ranelid!Om han tycker att han är bäst,låt honom säga/tycka det, även om du inte tycker det.Varför ska det vara så "fult/besserwisseraktigt"att framhäva sig själv i detta land?Det är alltför vanligt i medelhavsländerna/USA utan att för den skull smutskastas.
  Nää fy !!! för den stora sjukan som kallas avund och som är en av de sju dödssynderna!

  SvaraRadera