Jag ber om ursäkt!
Jag upptäckte att när jag skulle tillaga Syjuntans bästa häromdagen så hade jag missat en viktig ingrediens (mjölken) i receptet till såsen. Jag hoppas att jag inte har orsakat en misslyckad middag.
För 4 personer
6 hårdkokta ägg
2 påsar skalade räkor
2 msk. smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl grädde
2 krm. salt
1 krm cayennepeppar
2 dl. finhackad dill
3-4 skivor vitt franskbröd
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och skiva äggen och lägg dem i en smord ugnsäker form. Lägg räkorna ovanpå.
Smält smöret i en kastrull. Rör ner vetemjölet.
Vispa ner mjölk och grädde. Låt koka 5 minuter. Krydda med salt, cayennepeppar och dill.
Häll såsen över räkorna och äggen. Skär brödet i små tärningar. Gratinera i ugnen ca. 15 minuter, tills brödet har fått färg.
Smaklig måltid!
För dig som gillar mycket sås kan du göra minst en halv sats sås till.
:O)
Känns som ett lite annorlunda recept,så det måste jag prova!
SvaraRaderaInte som middag väl!?
Må bäst!
Det funkar alldeles utmärkt till middag Eva. Ha gärna en god sallad till och ev något gott bröd :O) Är ni riktigt hungriga gör en halv eller dubbel sats till. Kram Kram Katarina.
SvaraRaderaDet påminner om "Pohlmans Låda"! Istället för räkor, och sås, häller man en valfri stuvning över äggen (skinkstuvning e likn) - toppar med brödtärningar, riven ost och dill. Smakar också smaskens :-)
SvaraRaderaHälsningar
Towa
Det låter också väldigt gott Towa :O) Längtar efter dig. Kram Katarina.
RaderaDet var gulligt sagt <3
SvaraRaderaDu är 'sakensam' du med ;-)
Kram
Towa