Vad passar väl bättre i dessa svamptider än en riktig smarrig kantarellpaj?
För 4 personer 300-400 gram färska kantareller (det går även blanda färska med burkkantareller) smör eller olja att steka i 3 finhackade vitlöksklyftor salt och peppar (1 knippe persilja) 2 dl. riven västerbottenost 2 ägg 1 dl mjölk 1 dl grädde Pajdeg 150 g rumsvarmt smör/margarin 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vaten
Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Ställ formen i kylen i ca. 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs kantarellerna i matfettet. Tillsätt den finhackade vitlöken. Krydda med salt och peppar efter smak. Förgrädda pajskalet i ca. 5-10 minuter. Ta ut och fördela västerbottenosten och ev. persiljan (jag uteslöt persiljan eftersom jag inte är så förtjust i den och det blev jättegott ändå) Lägg kantarellerna ovanpå. Blanda mjölk, grädde, ägg, salt och peppar. Häll blandningen över kantarellerna. Grädda pajen i ca. 30 minuter. LYCKA TILL! :O)
Åh! Har du plockat egna? Själv har jag inte hunnit ut, och nu börjar älgjakten, så det får vänta till uppehållet. Men jag har ju frysta ännu :) Men jag testar nog med persilja - har världens godaste bladpersilja i landet.
Lovar lämna rapport om kursen. Spontant reaktion - tror en folkhögskolekurs kan ha passat min personlighet bättre, men jag ska ge det en chans!
Åt just världens middag. Annars är det ett recept att komma ihåg!
SvaraRaderaTack för receptet!! Måste jag testa!!!
SvaraRaderaHa en fortsatt mysig kväll!
Kram Annika
Åh! Har du plockat egna? Själv har jag inte hunnit ut, och nu börjar älgjakten, så det får vänta till uppehållet. Men jag har ju frysta ännu :) Men jag testar nog med persilja - har världens godaste bladpersilja i landet.
SvaraRaderaLovar lämna rapport om kursen. Spontant reaktion - tror en folkhögskolekurs kan ha passat min personlighet bättre, men jag ska ge det en chans!
Många härliga recept och jag skall testa några.
SvaraRadera