Enligt Leila är den här desserten fullständigt livsfarlig. Den är så god att den nästan inte går att ha i kylskåpet. Har man ätit den behöver man inte göra något mer, det är färdigt. Döm själv, jag ger den väl godkänt :O) Lelia rekommenderar espressokoppar, men jag hittade inga så jag köpte dessa koppar som jag fyllde mer än vad det ryms i en espressokopp. Tänk på att chokladkrämen är mäktig.
Receptet beräknas på 12 potioner (i espressokopp) 2 dl. 3% mjölk 3,5 dl. vispgrädde 0,75 dl. socker 1 st. färsk vaniljstång 200 g. choklad 60% (jag hade 55% choklad och det gick också bra) 6 st. äggulor
Sätt ugnen på 100 grader Koka upp mjölk, vispgrädde, socker med frön från en urskrapad vaniljstång. Ta av från värmen. Hacka chokladen och smält ner den i den varma gräddmjölken. Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa sönder äggulorna och vispa ner chokladsmeten i gulorna (i en fin stråle). Fyll espressokopparna med chokladsmeten och ställ dem i en ungsform. Fyll ugnsformen med ljummet vatten upp till hälften av kopparna. Grädda chokladkopparna i mitten av ugnen i ca. 1,5 timme. Smeten ska dallra lite när man skakar på koppen. Låt dem svalna i rumstemperatur och låt dem sedan bli helt kylda. Servera dem kalla med lite vispgrädde och färska bär. :O)
Men oj vad det såg gott ut! Och vilka fina koppar! Jag har aldrig några fina koppar att göra efterrätter i. Måste nog börja leta. Ha det så fint i helgen och hoppas solen skiner på dej! Kram
Åhh...ser jättegott ut!!!
SvaraRaderaÄlskar choklad i alla former...så det här kanske jag skulle testa!
Ha en fortsatt mysig kväll!
Kram Annika
Men oj vad det såg gott ut! Och vilka fina koppar! Jag har aldrig några fina koppar att göra efterrätter i. Måste nog börja leta. Ha det så fint i helgen och hoppas solen skiner på dej!
SvaraRaderaKram
Hej!
SvaraRaderaVerkligheten överträffar bilden! Efterrätten är toppengod. Katarinas recept måste bara prövas.
Nyjämtarna