70 cl Vitt torrt vin 3.5 dl Apelsinjuice 5 dl Äppeljuice alt äppelcider kolsyrad 3 msk Strösocker. Börja gärna med mindre och smaka av senare. 1 tsk Vaniljsocker 1-1,5 st Apelsin skivad 0,5-1 st Citron skivad 3-4 st Kanelstång 8-10 st Nejlikspik 20-30 gram Ingefära skivad, ger lite stuns i smaken. 1-2 st Lagerblad (kan uteslutas)
In med allt i en kastrull och låt sjuda (ej koka) 8-10 min och låt sedan stå och dra en stund och sila sedan av och tillbaka i kastrullen på svag värme. Smaka av och justera efter behag med socker, vaniljsocker. Citronen kan lyftas ur tidigare efter bara någon minut då den kan ge en gnutta bittersmak. Kan spetsas med vodka efter behag för mera ”stuns” Skål/Prost!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar