Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 8 september 2015

Känner att jag vill ta upp ett ämne som jag upplever som lite tabubelagt eller kanske rättare sagt ingen som törs eller har tänkt på att skriva om.
Det kan skrivas spaltvis om allt negativt som följer av en separation och hur illa barnen far.
Men jag har aldrig läst fördelarna som det faktiskt kan bli med och av en separation, och att det faktiskt finns mycket positivt också.
Inte minst att föräldrarna efter en tid mår mycket bättre, om de tex har haft en dålig relation und...
er en väldigt lång tid, eller av andra anledningar.
Och om föräldrarna mår bra så mår barnen också oftast bra.
I och med att man separerar och träffar en ny partner så kan det öppnas helt nya dörrar av personer som man möter, och intressen som förs över till de andra på ett otroligt positivt sätt, av sådant som man aldrig har fått möjlighet till tidigare, eller ens har vetat om att det över huvud taget existerar.
Våra barn får verkligen många bra och fina bitar av båda sina familjer. Ett ex är att den ena föräldern har skoter och sommarstuga, medan den andra tycker om att åka slalom och gärna uppmuntrar mer till olika idrotts och fritidsaktiviteter året runt.
Och när det gäller mötet av personer så kan det vara att man mist en mor eller farförälder men har möjlighet att träffa en likvärdig person som kan fylla den platsen på ett otroligt fint sätt i någon av mammans eller pappans nya partners familjer.
Det är alldeles för lätt att fastna i ett missnöje och bitterhet i stället för att se möjligheterna.
Jag tror inte att många tänker så.
:O)

2 kommentarer:

  1. Bra att du tar upp detta ämne. För ibland är det ju precis som du skriver att av nått jobbigt så kan det vända och bli nått mycket bättre Kram

    SvaraRadera
  2. Du har så rätt i det du skriver! Det är nog mer fördelar än nackdelar. Tycker du verkar göra det allra bästa med roliga saker ofta, var stolt och glad! Jag antar man kanske får mer ork om man delar (vilket är förhoppningen) föräldrskapet bättre efter en separation med. Kram Katta

    SvaraRadera