Leendet du sänder ut vänder åter till dig
onsdag 10 december 2014

I går blev jag bjuden på grötfrukost hos mamma och pappa. Min storasyster var också där så det blev en liten familjeträff, vilket inte inträffar så ofta, i alla fall inte bara vi 4.
Det var mysigt.
Julblomman ovan fick jag och Tomas av Annika och Janne.
De åker på en karibienkryssning på fredag och kommer hem den 22:a. Det blir nog en häftig upplevelse.
I fredags kom jag på att jag hade sett på reklamen att man på ett enkelt sätt kan göra sina egna pizzor. Förut har vi gjort pizza med pizzakit.
Det blev väldigt uppskattat av barnen.  
Och goda blev de också. Nästan som en köppizza. 
Det är kul att pröva något nytt.
Det är lätt att man stirrar sig blind på det gamla invanda.

På fredag återgår jag till jobbet. Det känns bra. Även om det har varit nödvändigt att vara hemma för rehabilitering dessa två veckor känner jag att det inte kan vara nyttigt att gå hemma för länge.  Man är nog gjord för att jobba och träffa folk. 
De som är hemma för länge, sjukskrivna eller arbetslösa blir nog fort lite som en eremit. Man isolerar sig och känner sig inte behövd. Sådant är farligt för hälsan om det det inte är självvalt förstås, tror du förstår vad jag menar.
:O)

4 kommentarer:

 1. God morgon!
  Att vara hemma, blir vad man gör det till! Jag har varit hemma på heltid sedan 2001, och sjukskriven länge innan dess. Det gäller att förgylla varje dag,, och att hitta på någonting! Jag har tack och lov ett många goda vänner, och är social, så jag hittar alltid på någonting varje dag!
  Förstår att frukosten var mysig!
  Önskar dej en mysig dag! Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Kikar in för att önska dig en fin 3:dje adventshelg..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Göra pizza själv brukar bli gott. Det gäller att hitta solglimtarna om man tvingas vara hemma. Jag är bra på det. Kram Bosse Eremit Lidén

  SvaraRadera
 4. Pizza är gott och lite extra gott om man gör den själv
  Ha det gott och Kramiz.

  SvaraRadera