Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 5 december 2014

Amaryllisen är liksom pionen otroligt vacker och ståtlig.
Och den tåls att titta på om och om igen.
Jag önskar att det gick stoppa dem när de står i sin vackraste prakt så att man får njuta av dem länge.
Vilka eller vilken blomma är din favorit?
Förutom pion och amaryllis är tulpanen en stor favorit.
Helst när de precis ska slå ut och de är så där krispiga.
Gärna tillsammans med lite ginst.

Jag blev sjukskriven i en vecka, till nästa torsdag.
Det var väl inte precis det jag helst ville. Men jag kände att jag inte var bra i ryggen och behövde rådfråga en expert på området. Så bara genom ett telefonsamtal sjukskrev doktorn mig. Snacka om att lita på sina patienter. En fördel när man bor på en liten ort.
Jag har fått låna en spikmatta som jag tror kan vara bra. Det tar ett tag att vänja sig. Än så länge har jag ett tunt linne på mig, men tanke är att jag ska försöka ligga utan, det tar väl bäst då.
Dagarna går på nått sätt ändå. Det finns alltid något småfix.
Jag är godman åt en kvinna som jag har hjälpt att söka lite pengar till så hon kan få köpa sig sådant hon är i behov av, och som pensionen inte räcker till.
Det känns bra att kunna hjälpa någon annan som bla. inte klarar att betala sina egna räkningar. Men det krävs nästan att man har någon dag i veckan som man är ledig så man kan ringa samtal och uträtta ärenden på banken etc.
Hon är otroligt tacksam att få hjälp.
Så till nästa gång vill jag önska dig en trevlig och mysig andra adventshelg.
Puss & Kram
:O)

6 kommentarer:

 1. Go kväll!!
  Mina blommor är luktärtor och kallor. Sen tycker jag om gula och vita rosor!
  Hoppas du snart blir bra i din rygg, så jag säger! Krya på dej och ha en mysig fredagskväll! Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Hej!håller med dig Katarina Amaryllisen är verkligen ståtlig! visst är det bra när man kan hjälpa någon som du gör..men såklart krävs det en del engagemang.här är det ledig helg på agendan.men vaknade redan vid 7 :) så morgon fikat är redan avklarat <3 trevlig helg önskar jag dig o de dina <3kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Vist är det roligt att det finns så praktfulla blommor olika tider på året med så man kan njuta även nu på vintern. Jag älskar Amaryllis och julros på vintern och Hortensia på hösten och sommaren har ju speciellt i Jämtland alla vackra ängsblommor som är så fina jag vet nog faktiskt inte många blommor jag inte gillar men det finns några ;) Hoppas verkligen du blir bra i din rygg snart, kram Katta

  SvaraRadera
 4. Fina bilder. Jag har många favoritblommor. När det nya året börjar är det definitivt tulpaner som är min favorit. Min fru fyller år i början på året så det är en årlig tradition att köpa första buketten då. Du ska definitivt köra med bar överkropp när du använder spikmattan. 15-20 minuter är lagom tid. Som underhåll är spikmattan ett bra hjälpmedel. Sedan kan det behövas experthjälp i många lägen. Jag har en underbar osteopat att ta till. Att vara en godman är en fin medmänsklig uppgift. Adventskramar från Ystad.

  SvaraRadera
 5. Hej

  Vill önska Dig och hela din familj en God Jul.

  SvaraRadera