Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 13 oktober 2014

Ni har nog inte missat att jag tycker om att laga mat och baka. 
Förra helgen invigde vi våra nya plankor och gjorde plankstek för första gången.
Det blev riktigt lyckat och gott.
Det är roligt att utmana sig själv och pröva nya maträtter. 
Sedan tycker Tomas och jag om att stå i köket tillsammans och laga mat. Det är mysigt och  fram för allt ett trevligt och lättsamt sätt att umgås på. Vi är ett bra team.

Veckan som gick var barnen hos oss. Dessa veckor går så otroligt fort och inte minst helgen.
Barnen har träningar måndag till torsdag (handboll och innebandy) så när fredagen kommer är det så skönt att inte ha några måsten på kvällen. 
Förra veckan snöade det i ett par dagar, men som tur är har det tinat bort nu. 
Tomas har lagt på vinterdäcken eftersom jag och Moa och jag ska köra till Umeå i morgon tisdag em. Man vet aldrig när halkan slår till. Det är trots allt 30 mil enkel så då vill det till att köra säkert, även hem på fredag.
Det är alltså dags för ytterligare en operation på torsdag. Och som alltid med blandade känslor. Det är tufft att lämna Moa i operationsrummet när de precis har sövt henne och där efter en lång väntan, för hittills har den beräknade operationstiden aldrig stämt.
Jag känner mig helt utlämnad till mina egna känslor och tankar, och försöker fördriva tiden så gott det går tills de ringer från uppvaket.
 Sist när Gunnar (Moas pappa) var där med Moa så klippte de av en nerv i lillfingret och hon har fortfarande inte fått tillbaka känseln helt. Som tur är har vi lyckats få en liten ersättning från patientförsäkringen.
För er som är ny och precis har börjat följa min blogg så har Moa en medfödd muskelsjukdom (förstorad muskulatur), en mycket ovanlig sådan, och Moa är än så länge helt unik då läkarna inte har hittad någon annan som är exakt som Moa i hela världen. Vilket har känts väldigt jobbigt eftersom de inte har så mycket att gå på.

Ha nu en bra vecka alla där ute i blogglandia.
Jag är så glad att ni följer, läser och kommenterar min blogg.
Även fast vi inte känner varandra så känns ni ändå som mina vänner.
Sedan tycker jag att det är så roligt att alla brinner för olika saker och delar med er av era intressen.
Ni vet väl att även ni som inte har en blogg kan kommentera? Det skulle jag uppskatta.


Puss & Kram
:O)

10 kommentarer:

 1. Hej Katarina! håller med ni känns som vänner fastän på ett lite annorlunda sätt ♥ Plankorna såg ju super smaskiga ut,hösten är en perfekt tid för att krypa in i matlagnings hörnan..Lycka till önskar jag Moa ♥ kram Jessica

  SvaraRadera
 2. Tänker på er och hoppas att allt går bra denna gången. Och att det gör nytta för Moa. Många kramar!!!

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!
  Det såg väldigt gott ut! Så kul, när man kan laga mat tillsammans, och att man uppskattar det!
  Lilla gumman, var det nu dags igen! Tänk jag förstår precis din känsla! Man har ingen kontroll längre utan barnen är i ngn annans händer...det är jobbigt! Men hon är en tapper liten tjej så det kommer att gå jättebra! Ha nu en fortsatt skön dag..och du kör försiktigt när det är dags! För se...du har värdefull last :-) Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Det känns lika jobbigt varje gång när vår älskade Moa ska till Umeå. Hoppet överger oss inte i alla fall att de (läkarna) ska kunna ge henne så bra livskvalite som möjligt inför framtiden.
  Kör försiktigt i morgon! Kram mormor!


  SvaraRadera
 5. Hoppas att operationen går bra. Kämpigt det där och att bli lämnad med sig själv och sina känslor under tiden hon opereras. Kram

  SvaraRadera
 6. Lycka till med både resa och operation önskar Barbro!

  SvaraRadera
 7. Jag som är ny här blev givetvis nyfiken. Jag hoppas att det går bra för din söta dotter Moa. Jag inser att det blir många funderingar och tankar. Bra att vinterdäcken åkt på. Just nu ser jag Umeå sjukhus framför mig. Umeå är min favoritstad i Sverige. Hade jag inte drabbats av en akut kärlek hade jag nog bott kvar där efter mina studier. Vad mysigt det låter att läsa om att ni är ett sådant team i köket. Jag och min fru har varit ett häftigt team på många områden genom åren, men när det kommer till köket är jag bara en novis. Styrkekram Bosse

  SvaraRadera
 8. Hej Katarina!
  Jag hoppas att allt går bra för er i Umeå.
  Här har vi inte behov av vinterdäck ännu och jag hoppas att det dröjer ett tag till. Idag är det mulet och bara +5, så det kanske närmar sig.
  Låter mysigt med gott samspel i köket. Jag brukar få hjälp med potatisskalning ibland och är glad för det. :))
  Önskar dig en fortsatt fin vecka!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Mums, vad gott det såg ut på er planka..
  Håller tummarna för att allt går bra för er i Umeå..

  Kram Maidi

  SvaraRadera