Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 24 oktober 2014

Nu är det en vecka sedan jag och Moa kom hem i från Umeå.
Operationen skedde på torsdagen och varade i lite över 3 timmar. Operationen gick bra. Denna gång gjorde de så att Moa kan böja på handleden vilket hon inte har kunnat göra förut. De förlängde senorna på ovansidan handen så att hon ska kunna räta ut fingrarna och så att inte lillfingret inte ska stå ut.
Enligt Moas doktor så var detta 7:e operationen i Umeå.
Vi börjar kunna det där nu. Och än ser vi inget slut. Det kommer antagligen att finnas något att justera i många år till eftersom hon växer.
Läkarna gör ett otroligt jobb. De skär alltid i samma ärr för att slippa att det ska bli flera. Det måste vara ett mickeljobb att "göra rätt" och ändå bibehålla styrkan i handen.
Denna gång bad vi om en ansökan till min stora dag och hoppas att den ska godtas, för det är Moa mer än värd.

Medan Moa opererades fördrev jag tiden på stan och hittade en hel del kul som jag inte kan hitta här i Strömsund.
Bla gick jag in på buketten hon hittade dessa två blommor som jag satte i hop i en skål när jag kom hem. Jag blev riktigt nöjd.

Det är nu ett fint stilleben på köksbordet.

Jag hittade även en kompis till den stora uggleljuslyktan på lagerhouse.
De sprider så fint sken och mönster.

Den här veckan har det snöat och snöat. Brrr! Det tar ett tag att vänja sig vid kylan även om det inte har varit så kallt, men blåsten gör att det känns kallare.

I dag är det plusgrader, men det är ändå ingen återvändo nu, det är bara att acceptera att vintern är här och försöka göra det bästa av det.

I går hade Elias klass halloweendisco. Alla var utklädda och förväntansfulla.
Först sjöng de för oss föräldrar och syskon med halloweentema för att samla in pengar så att de kan åka till Boda borg tillsammans. De var jätteduktiga. Bla sjöng de Mördar Anders med Cornelis Vreeswijk och fireflies med Owl City.

De hade jättekul, och i em när de slutar skolan får de äntligen ett välförtjänt höstlov.

Ha en jätteskön och trevlig helg.
Puss & Kram
:O)

6 kommentarer:

 1. Hej! skönt att op gått bra..tur att de gör vad de kan för Moa..men förstås jobbigt för henne..skickar varma krya kramar till henne.tur barn repar sig snabbt!trevlig helg kram kram Jessica

  SvaraRadera
 2. Vad bra att det gick bra med operationen. Hoppas det dröjer ett bra tag till nästa gång. Skönt att läsa att ni verkar vara i goda händer. Umeå har ett stort sjukhus.
  Ni får gärna behålla vintern hos er. Trevlig helg.

  SvaraRadera
 3. Go kväll vännen!
  Åhh denna modiga och duktiga dotter du har!! Hon är verkligen beundransvärd!! Håller mina tummar, för att hon skall få det hon önskar genom Min stora dag!!
  Så fint du gjorde på bordet...!! Se där, ni har alltså snö! Här är det bara regn, och åter regn!!
  Önskar dej nu en God Natt!! Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Hejsan

  Hoppas Moas arm/hand blir bra och att hon slipper besvär. Sedan har du kul och fina bilder att kolla på.....alltid kul komma till sidan.

  SvaraRadera
 5. Så bra att operationen är över och att den gick bra. Moa verkar vara en väldigt tålig tös och hon är så söt.
  Så fin dekoration du gjort och dina ljusugglor gillar jag!
  Må så gott och stor kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Usch, det är aldrig roligt när barnen har det jobbigt. Moa ser i alla fall nöjd ut med bandaget och vad bra att allt gick som det skulle..

  Kram Maidi

  SvaraRadera