Pajdeg 1 dl oskalade sesamfrön (går lika bra med skalade) 3 dl mjöl 150 g smör 2 msk vatten
Fyllning 1 purjolök 250 g färsk babyspenat eller fryst blandspenat 1 msk smör 2 msk hackad dill 200 g kallrökt lax
Äggstanning 4 ägg 3 dl mellangrädde salt och svartpeppar
Ugn: 225 grader när du förgräddar pajdegen sedan 200 grader.
Blanda ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform och ställ in i kylen i ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i mitten av ugnen på 225 grader i 10 minuter.
Dela, skölj och skär purjolöken i skivor. Fräs purjolök och spenat i en stekpanna med smör tills de blir mjuka. Rör ner dillen. Fördela blandningen i pajskalet. Skär laxen i strimlor och fördela ovanpå. Vispa samman ägg, grädde, salt och svartpeppar och häll över fyllningen. Lyft fyllningen med en gaffel här och där så att stanningen rinner ner. Grädda pajen på 200 grader i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Servera med en god sallad.
Detta ser gott ut. Ska pröva receptet nästa gång jag gör en paj. Gun
SvaraRaderaHelt suveränt god... <3 <3 <3 /Tomas
SvaraRaderaMums! Ser både gott och nyttigt ut. Helgkram Bosse
SvaraRaderaså gott det ser ut
SvaraRaderaHa en fin helg
Hanna
Hejsan
SvaraRaderaMums..det där lät gott.. Värt prova en gång.