Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 5 april 2013


Vid årsskiftet fick jag min tjänst flyttad till Gästis efter att ha varit utlånad från Granbacken 1 år. I och med det så blev det bestämt att jag även skulle gå ut i produktionsområdet (de närmastliggande arbetsplatserna inom den kommunala vården) några dagar i månaden för att fylla ut mina procent. Först och främst ska jag ersätta sjukfrånvaro och semesterledigheter. Är jag obokad så blir jag kvar på min ordinarie arbetsplats.

Nu har jag varit på 3 olika arbetsplatser. Jag har träffat nya och gamla arbetskamrater och nya boenden. Det är nyttigt att gå runt och jag ser bara fördelar med det. Jag tycker att jag får bättre och mer förståelse för andras arbetssituation. Jag känner också mera nu att jag har gjort helt rätt i att byta jobb efter 13 år på samma ställe. 
Det jag märker är att det är många som kanske skulle vilja göra samma sak, och jag hoppas att jag kanske har sått ett frö hos några.
Tyvärr så verkar det som att många är rädda att lämna tryggheten. Alldeles för många verkar trötta, slitna och bittra.  De orkar inte riktigt engagera sig i de gamla utan gör bara det de måste. De går liksom på rutin.
Jag tror att många skulle bli både positivare och gladare av att vidga vyerna och våga kasta bort skygglapparna. 
 Jag känner många av de som arbetar, men har aldrig arbetat med dem. Det är roligt att få lära känna dem på ett annat plan och jag har även ändrat uppfattning om vissa.

**********************

Denna veckan är det påsklov här. Barna har verkligen fått ha ett toppen lov. Moa är hos sin faster i Östersund. De har shoppat, gått på bio, badat och ätit på resturang. Petter och Elias har fått följa med kompisar till Borgafjäll där de har fått åka slalom, åkt skoter och pimpla. Jag tror att det är både bra och skönt att de får vara i från varandra.
Jag är så oerhört glad och tacksam att det finns så snälla människor. Jag uppskattar det verkligen med råge. Det betyder så mycket. För jag vet hur det är och ingenting gör sig själv, det ska gudarna veta.

Hoppas att det är bra med dig. 
Tack för att du kikar in.
:O)

6 kommentarer:

 1. Hej på er!

  Här i Halland skiner solen varje dag och vi känner att våren är på väg. Njuter också av att ha påsklov. Hälsningar till er alla.
  Gun

  SvaraRadera
 2. Hej Katarina! Jag har hittat dig ute i syber rymden, först vill jag säga att du har en fin och trevlig blogg. Håller med om att våga prova nytt är nyttigt, man växer och utvecklas som människa av det, och att det är många som trampat omkring för länge i samma fotspår. Kram Carina Norlén Lövberga

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Carina :O) Kul att du har hittat hit. Kram Kram.

   Radera
 3. Ja det är ju aldrig fel att våga göra en förändring och oftast så blir det bra.Man lär sig nya saker,får nya utmaningar,träffar nya männsikor och man växer ofta själv som människa ihop med förändringen.
  Ha en bra och mysig helg//Kram kram

  SvaraRadera
 4. Hejsan

  Jag har bytt jobb så fort jag känt att det är motigt att gå till jobb om dagarna, när det inte gett mer för själen. Det har varit spännande, nyttigt och bra för mig att göra så. Jag har bytt arbetsplats (brukare) ett flertal gånger under 9 år. Lärorikt. Nu i veckan gick jag och blev lite uppdaterad för att kunna jobba med ungdomar med självskadebeteende och autism. Det var lärorikt men ja, kom hem med öm kropp och ansikte, då man fått många knytnävsslag. Men dessa ungdommar kan inte hjälpa och är frustrerade, det är därför vi som jobbar finns där för dom.

  Kram

  SvaraRadera