Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 9 april 2013

Instruktionsbok sökes!

Hur vet man att man gör rätt?

I bland skulle jag behöva ha en instruktionsbok tillhands när jag känner mig otillräcklig och tvivlar över min förmåga att vara den bästa mamman just för mina barn, trots att det är jag som känner dem bäst.

Hur jag än vänder och vrider på mig så tycker jag att det alltid är någon som har åsikter.
Det är svårt att tillgodose allas tycken och viljor. Samvetet sätts ofta på prov.
Jag brukar försöka gå till min egna intuition. Det som känns bäst för stunden.

Jag vill mina barn det absolut bästa, som de flesta andra föräldrar.
Jag vill att de ska känna 100% trygghet.
Jag tror att om de känner trygghet så blir de också trygga i sig själva.  En grundsten som jag hela tiden försöker fila på.

Att få tiden och orken att räcka till är mitt största dilemma.
Veckorna då jag har mina barn hos mig är tuffa. Jag tror inte att det är många som förstår hur det är att få allting att gå i hop om man inte har prövat det själv.
Det är många tider att passa samtidigt som jag själv ska jobba, handla, laga mat, träna....
och kanske få en lugn stund på kvällen innan det är dags att gå och lägga sig.


Alla har vi starka och svaga sidor.
Det ligger i min natur att vara den omhändertagande men dock inte för överbeskyddande. Min inställning är att man måste testa/pröva för att lära sig något av det.
Jag är heller inte den som tycker synd om barnen utan en speciell anledning.
Alla barn blir sjuka någon gång (då menar jag inte allvarligt sjuk),  syskon bråkar med varandra, de gör illa sig och varandra och de gråter. Thats life liksom.
Man hjälper inte sitt barn genom att klema med dem.
Det kan säkert låta hårt men det är vad jag tycker.
Däremot kan man överösa dem med mycket närhet och kramar.
Att försöka finnas där så gott det går när de behöver.


Jag tror inte att jag är ensam om att känna så här?

8 kommentarer:

 1. Katarina så har jag också kännt,när mina barn var små. Kan även tänka på stunder som varit och om jag gjorde rätt, men har bestämmt mig för att sluta ha skuldkänslor. Jag tror att det är ett modernt dilemma att inte känna att man räcker till. Tror inte att man kände så förr. Tänk på att det är lättare att förlåta och acceptera om man bara inser att det är svårt att vara människa,och att man gör det som man trodde är bäst just då. Kram va rädd om dig

  SvaraRadera
 2. Jag tror att du är en toppenmamma för dina barn.
  Men, jag förstår precis vad du menar för jag har själv haft så´na tankar att man räcker inte till trots att man försöker. Jag trodde att alla andra mammor var mycket bättre, men våra 4 barn har växt upp till ansvarstagande föräldrar och gett oss 6 underbara barnbarn. Ibland när de pratar om sin barndom, så är det alltid glada minnen.
  Jag har i alla fall fått intrycket av att du är en supermamma! Du är bäst!
  Må så gott och ha en fortsatt fin vecka!

  SvaraRadera
 3. Mm, känner igen det där men jag tror att man ska försöka att inte vara så hård mot sig. Ett av de stora uppdragen som förälder är att vara människa och du är fin Katarina så det ordnar sig nog. Kanske inte alltid som man vill men till slut så... Dåligt samvete ska man försöka låta bli. Brukar tänka på min morfar som är en underbar människa och i mitten av 11 barn. Tror inte att hans mamma hade så mycket skuldkänslor över honom och rimligtvis fick han inte så mycket egentid eller så mycket eget av någonting och han blev suverän ändå. När jag tänker på honom brukar mitt dåliga samvete gå och dra något gammalt över sig...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Du är så klok vännen!
  Jag är övertygad om att dina barn inte kan ha en bättre mamma! Man gör så gott man kan som mamma..och sedan kan man inte göra mera!

  Sen att människor har åsikter och synpunkter..så är det alltid..och låt dom ha det.det viktigaste är ändå..Att du vet att du gör så gott du kan!
  Alltid lätt att vara expert..när det inte gäller en själv!

  Inlägget är som vanligt..fantastiskt bra!!
  Ha en underbar dag, vännen!! Kram Annika

  SvaraRadera
 5. Du är bäst som du är och om du frågar dina barn så säger de säkert att de har världens bästa mamma!!!
  Ha de gott!
  Kram Katha

  SvaraRadera
 6. I dina barns ögon är du säkert den allra bästa av de bästa mammor som finns..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 7. :O) Tusen Tack för att ni peppar mig, jag behöver höra det. Jag gör så gott jag kan och hoppas att det räcker långt. Kramar till er allihopa :O)

  SvaraRadera
 8. Hej

  Att få ett facit till allt är omöjligt. Tror inte det finns ett facit som kan användas till oss alla människor, utan man får tro på det som man själv göra, beslutar och bestämmer.

  Du gör på ditt sitt i din vardag och det är ditt facit och någon annan gör på sitt enligt deras facit.

  Huvudsaken du själv tycker att du gör vad du kan och tycker är bra och gör det med hjärtat, så är det facitet som smäller högst.

  SvaraRadera