Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 21 mars 2013

Hjärnspöke

I bland brottas jag med mig själv och mina tankar. 
Jag grubblar alldeles för mycket över saker och ting.  
Det kan vara över saker som jag oroas över, eller vad folk har sagt, gjort eller gör. 
Jag funderar på om jag är en nog bra mamma. Livspusslet.
Saker jag stör mig på.
Men det jag tror jag sliter mest ont med är att jag av erfarenhet inte kan lita på folk till 100%. 

Det finns saker som har hänt i mitt liv som har sårat mig så mycket så när jag blir påmind om det så har jag svårt att släppa tanken. Det kan stundvis t.o.m leda till misstänksamhet och tvivel. 

Jag har på senaste tiden funderat på hur jag ska bli fri detta sk. hjärnspöke. 
Det tar massor av onödig energi av mig. 
Samtidigt så skäms jag över att jag tänker så knäppa tankar. Att jag borde släppa det och gå vidare. Men så enkelt är det inte.

Jag fick ett bra tips, att när jag börjar grubbla så ska jag tänka på något helt annat, och det har jag provat, men jag återkommer alltid till grubblerierna efter en stund.
Det tar liksom överhand, i bland.

Min självkänsla har väl inte alltid varit den bästa. Det har alltid funnits människor i min omgivning som på olika sätt har försökt trycka ner mig, och det har resulterat i att jag har inbillat mig att jag inte duger till någonting, och att jag även har skämts för mitt utseende. Jag har mera skämtsamt alltid sagt att jag har fått ärva skiten.
Jag har svårt att ta komplimanger. Jag har trott att folk bara har sagt det för att vara snäll. Vem vill ha lilla (korta) mig när det finns så många snygga tjejer med välformade och tränade kroppar som gör allt för att fånga trånande killars blickar med tajta byxor och urringade tröjor? 
Ja jag vet, knäppa tankar igen, men jag tror att vi är många, kanske fler än man tror som tänker sådana tankar. Det är bara det att vi inte törs erkänna det. 

Alla vill ha bekräftelse, alla vill vara omtyckta, alla vill känna närhet, trygghet och kärlek till/från någon. Någon som man kan lita på. Det är väl de viktigaste stöttestenarna oavsett du lever i ett förhållande eller inte, om du är liten eller stor, kort eller tjock...... listan går göra lång.

För min del handlar det kanske om att jag måste lära mig att tänka om, tänka nytt och tänka framåt. 
Jag vill bli av med mitt hjärnspöke, typ nuuuuu.
:O)

P.S Jag kan föresten tala om att Tomas har en köpare på sitt hus och kontrakt ska skrivas på måndag. Så det goda vänner betyder att vi kan köpa huset vi har tittat på, och flytt kommer att ske i maj/juni om allt går som det ska. 

17 kommentarer:

 1. Nu är ju jag lite äldre än dig men jag känner igen mig i jättemycket av det du skriver..
  Genom hela livet har det då och då poppat upp såna saker som du nämner.
  Man kan helt enkelt inte sluta tänka på det, men så kommer det till slut en dag när man bara kan skaka det av sig..
  Att det ska bli husköp i familjen låte ju himmelens spännande..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 2. Jag känner ju inte dig Katarina,men av att ha läst din blogg rätt länge så känner jag att du är en genomsnäll och omtänksam människa!!

  En kanonbra mamma också!! Har ju träffat två av dina barn (en kort stund,men ändå;)) och dom var sååå artiga,roliga o pratglada ha ha ha ha....

  Du skriver också så himla bra,man rycks med!

  Men det där med hjärnspöken är ju så klart jobbigt för dig. Finns säkert människor som jobbar heltid med att hjälpa till att skrämma bort dom hihi.....

  SUPERKUL att ni ska få flytta ihop HEEEELA stora familjen!

  Kram
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Eva :O) vad glad jag blir. Det är skönt att få höra sådant i bland. Det uppskattar jag verkligen. Jag får kanske anlita ghostbusters? ;O) Någon bot måste jag iaf försöka råda på det. Kram Kram!

   Radera
 3. Hej! ja du tankens kraft kan ta järngrepp över tänket..tror de flesta har tankar på många plan! och i samma banor som du skriver! Det var roligt att läsa att ni skall köpa huset :=) lycka till ♥kram Jessica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Jessica :O) Kram!
   Hur gör du hjärtat?

   Radera
 4. Mm, det är svårt när negativa tankar får grepp om en... jag vet inte hur man får tillit... har diskuterat det med en kollega... tror att ju fler gånger man vågat desto mer tillit kan man ha... Det mesta funkade eller också lärde man sig en massa... När et gäller människor tror jag en hel del på att inte lägga exakt ALLA ägg i samma korg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du nog rätt i Jenny, det gäller bara att sortera äggen rätt. Rötäggen kan jag gärna vara utan ;O) Du är klok Jenny :O) Kram!

   Radera
 5. Trevlig helg och varm kram till dig!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Vad kul att det snart är klart med husköpet. Det måste vara tankeöverföring för igår tänkte jag just på er och undrade för mig själv hur det har gått.
  Gun

  SvaraRadera
 7. Go kväll vännen!!
  Tänk...det skulle kunnat vara jag...som skrivit det mesta av ditt inlägg..!! Känner så väl igen mej!!
  Det är en konst att släppa saker och ting och gå vidare!!
  Men när min dotter blev "frisk" för snart 10 år sedan...efter att ha varit såå deprimerad...så lärde jag mej...att när problemen är lösta...så lägger jag dom i "ryggsäcken"..!!
  Tror kanske att jag fått den förmågan genom mitt tidigare jobb.
  Jag är så glad för din skull vännen...och jag håller tummarna för att husköpet går i lås!!
  Kram och ha en fortsatt mysig kväll!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Annica :O) Det ligger en hel del i våra ryggsäckar, och om jag ska vara ärlig så skulle jag gärna vara utan en del av det som ligger och skräpar där. Trevlig helg! Kram Kram :O)

   Radera
 8. Hej.det du skriver,hade ju jag kunnat skriva.Var väldigt mycket jag detdär,Speciellt allt tänkande o ej lita på folk,just av erfarenhet..Roligt med äntligen husköp.kram o trevlig helg.Stina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Stina :O) desamma önskar jag dig. Kram!

   Radera
 9. Hej

  Kan ha samma funderingar som du men vi alla är värda och duger precis lika mycket. Det är inte urringat och tajta byxor som är det som betyder något. Det är allt det andra som smäller högst. Att någon är trevlig, charmig, snäll, familjär, omtänksam, har "det där" och ja allt som betyder något....någon som du. Tomas är säkert stolt för dig och du skall bara vara glad du är den du är.

  Ja jag försöker tänka så positivt jag kan och säger alltid ärligt om det jag menar......lycka till med huset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du, de orden värmde mycket ska du veta och jag uppskattar din uppriktighet. Nyttigt att få en manlig syn på det. Kram :O)

   Radera