Leendet du sänder ut vänder åter till dig




lördag 3 september 2011

Västerbottenpaj med kantareller

Vad passar väl bättre i dessa svamptider än en riktig smarrig kantarellpaj?

För 4 personer
300-400 gram färska kantareller (det går även blanda färska med burkkantareller)
smör eller olja att steka i
3 finhackade vitlöksklyftor
salt och peppar
(1 knippe persilja)
2 dl. riven västerbottenost
2 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
Pajdeg
150 g rumsvarmt smör/margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vaten

Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Ställ formen i kylen i ca. 15 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fräs kantarellerna i matfettet. Tillsätt den finhackade vitlöken. Krydda med salt och peppar efter smak.
Förgrädda pajskalet i ca. 5-10 minuter. Ta ut och fördela västerbottenosten och ev. persiljan (jag uteslöt persiljan eftersom jag inte är så förtjust i den och det blev jättegott ändå)
Lägg kantarellerna ovanpå. Blanda mjölk, grädde, ägg, salt och peppar. Häll blandningen över kantarellerna. Grädda pajen i ca. 30 minuter.
LYCKA TILL!
:O)



4 kommentarer:

  1. Åt just världens middag. Annars är det ett recept att komma ihåg!

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet!! Måste jag testa!!!
    Ha en fortsatt mysig kväll!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  3. Åh! Har du plockat egna? Själv har jag inte hunnit ut, och nu börjar älgjakten, så det får vänta till uppehållet. Men jag har ju frysta ännu :) Men jag testar nog med persilja - har världens godaste bladpersilja i landet.

    Lovar lämna rapport om kursen. Spontant reaktion - tror en folkhögskolekurs kan ha passat min personlighet bättre, men jag ska ge det en chans!

    SvaraRadera
  4. Många härliga recept och jag skall testa några.

    SvaraRadera