Leendet du sänder ut vänder åter till dig
lördag 24 september 2011

Vi fortsätter vår vandring i och runt Strömsund. Avstånden är inte långa, men man kanske inte alltid lägger märke till allt ändå, och framför allt om man "bara" har vägarna förbi.
Detta kanske kan göra fler nyfikna att stanna till. 
På baksidan på samma hus som Ångaren Virgo finns detta konstverk som föreställer Strömsundsbron.
Fontänen i fontänparken.
Gamla järnvägsstationen.
Nu är det loppis/antikaffär (dörren längst till vänster), pizzeria och  Frasses hamburgerresturang, väntsal till busstationen och bussgods på baksidan.
Önskar er alla en fin och trevlig helg.
:O)

6 kommentarer:

 1. Så roligt med en rundvandring.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 2. Om du är intresserad av att köpa nyplockade Trattkantareller så kommer sonen imorgon med bussen från Stora Blåsjön och mellanlanda på Flata 18.45.
  Eller om du vet någon annan som är sugen på svamp?

  SvaraRadera
 3. Tack för erbjudandet :O) Har han plockat mycket svamp? Jag har aldrig köpt mer än det jag har tillagat samma dag. Kan man frysa ner svampen eller måste man steka den först och sedan frysa in den?

  SvaraRadera
 4. Dom har hittat mycket svamp och plockar även idag. Jag vet inte riktigt om man ska steka innan man fryser in. Det enda jag vet är att dom håller bäst om man torkar dom och förvarar i burkar.

  Hittade det här om hur man gör då:
  Rensa trattkantarellerna noga. Sprid ut svampen på tidningspapper. Låt ligga i varmt och torrt i ca 1 vecka (eller tills svamparna är helt torra). Förvara den torkade svampen i täta glasburkar.

  Sedan kan svamparna användas till matlagning, antingen genom att man blötlägger dem innan användning. (Då sväller de upp igen). Eller att man smular lite av den torra svampen i t.ex. en gryta eller sås. Då fungerar den som krydda.

  Tänk på att ta tillvara spadet om du blötlägger svampen. Det kan med fördel användas som vätska i sås eller gryta eftersom det tar åt sig av svampsmaken.

  SvaraRadera
 5. Ok. Problemet är att jag har inget bra ställe att förvara dem på. Jag tror att jag tyvärr måste tacka nej, men det var ett väldigt snällt erbjudande. Hoppas att ni får mycket nytta och många goda maträtter av dem. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 6. jag har inte heller plats att förvara torkade och jag tänker förvälla dom och sen frysa ner.

  SvaraRadera