Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 21 mars 2011

Jag erkänner....

Jag är ingen perfekt mamma!!!

Jag känner mig trött fast jag har haft ledig helg.
Barnen har varit alldeles ryss den här helgen.
Barnen har nästan klöst ögonen ur varandra.
Syskonkärlek? Näää inte om ni frågar mig, i alla fall inte i dag.
Jag älskar dem mest i hela världen. De är de bästa jag har,
men de kan också göra så att jag formligen exploderar och blir galen i bland.
Att  vara mamma är ingen dans på rosor alla dagar.
Många vill gärna försköna mammarollen och att allt är så tuttinuttigt och gulligulligt.
Ja kanske när de är små bäbisar som äter, sover och bajsar, och inte säger bög åt allting eller svär var och vartannat ord.
Mina barn är inga perfekta barn. De säger och gör dumma saker varje dag.
Jag som mamma försöker vägleda och tillrättavisa dem varje dag. Jag blir arg varje dag.
I bland blir jag så arg så jag säger saker som jag kanske inte borde säga.
Jag skriker och tjatar och gapar.
När vi ska åka någonstans flipper de ur totalt. De gör allt som de inte ska, så strax innan vi ska åka blir det bråttomt för då har de varken klätt på sig, ätit frukost eller borstat tänderna.
Så när vi sitter i bilen och äntligen är på väg så är deras mamma inte på särskilt bra humör. Och än värre blir det när hon märker att någon av barnen har glömt någonting som måste vara med, så att vi måste vända.

Nästan varje dag säger jag till mina barn:
- Är ni snälla så är jag snäll tillbaka.

Jag förmodar att ingen känner igen sig. För det är nog bara mina barn som beter sig på det här sättet.

9 kommentarer:

 1. Jag tycker det var hög igenkänningsfaktor - åtmonstone vissa delar ;o) Våra barn är också 'trixiga' emellanåt - den ena värre än den andra... T ex försöker jag att föra ett vårdat språk eftersom man ideligen får höra att 'barnen gör inte som man säger utan som man gör'. Vad händer? Jo, det kommer allehanda fula ord från barnen TROTS att jag själv försöker att vårda språket. Jag brukar också försöka att köra med att 'behandla andra som man själv vill bli behandlad' - förhoppningsvis fastnar det någon gång :o) Jag säger som min gamla pappa sa till syrran då hennes pojkar var små och bråkade - 'Da ske va gla att ongan e fresk':o)

  Kram
  Towa

  SvaraRadera
 2. Ja du, nog känner man igen sig.. :)

  SvaraRadera
 3. I alla oss mammor bor det nog en liten "Häxan surtant". Men - inte tror jag du behöver bli arg VARJE dag? Jag tror du överdriver lite ;). Men kanske mer vissa dagar???

  Hur som helst, att ha barn som kommer ihåg det mesta när man ska åka någonstans, är en gåva! Något som är alltför lätt att ta för givet. Det är lätt att glömma att alla gåvor vi och våra barn har fått i livet inte är självklara.

  Om du inte redan läst, så kan jag rekommendera Maud Deckmars "Freds bok". Den ger lite perspektiv på tillvaron - även för oss som har barn som är lite mer unika än andra, om du förstår vad jag menar...

  Kram!
  Anneli

  SvaraRadera
 4. Ska jag vara ärlig Katarina tror jag det är många som kan känna igen sig. Det är nog i många fall såhär det ser ut i barnfamiljer, vilket inte är konstigt eftersom de är barn, växer upp och är stadiet där de lär sig vad som rätt och fel! Visst, jag kan ha fel i mina spekulationer eftersom jag inte är mamma själv men det är en uppfattning jag fått i dagens samhälle. Jag tror inte att detta har så mycket med dig eller Gunnar att göra utan det är så mycket annat som spelar in, skola och dagis tillexempel har så många normer som de tar efter både i ord och handling..

  Sedan funderar jag på vad som skulle vara perfekt för dig? Finns det överhuvudtaget någon familj som är perfekt? Skulle det vara perfekt om allt gick som det skulle hela tiden, om barnen alltid var änglar och gjorde som de blev tillsagda hela tiden? Förmodligen skulle man hitta fel då också och anse att man inte är perfekt. Mycket vill alltid ha mer!

  Ta en dag i sänder och andas! Kram till dig / Linnea.

  SvaraRadera
 5. Jag har läst era kommentarer, och tar till mig det ni skriver. Skulle jag svara på allt tror jag att det skulle bli alldeles för invecklat.
  Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 6. Blir faktiskt full i skratt när jag läser det här även om det säkert inte var meningen så, men oj vad det känns bekant! Tycker bara att du glömde skriva att när man presis åkt iväg kommer någon på att de glömde gå på toan först men det kanske bara är mina det ;D Kraaam Katta

  SvaraRadera
 7. Men jisses,jag känner igen mig iallt!!!!Livet med barn går upp och det går ner,ibland så skrattar jag högt åt mig själv när jag hör hur jag låter,mutar och hotar,skriker ibland och bara går ut ibland och då tänker jag:Hm,lever inte dirket som jag lär...men man är inte mer än människa och ens barn VET vilka punkter dom ska trycka på för att få igång sin mamma,när man har sagt till 100 gånger och till slut ryter i och då undrar dom små liven:VARFÖR SKRIKER DU MAMMA!!!!!!
  Förklarar och förklarar och så blir det iallafall ofta samma situation som återkommer,men så är det nog för oss alla som ERKÄNNER att det inte är en dans på rosor att vara förälder,den som har det perfekt...ljuger både för sig själv och andra(min teori:O).
  Härligt att vara mamma men tufft oxå,det är tur att dom små gullegrynen säger och gör allt det fina oxå,eller hur....
  Kram till dig

  SvaraRadera
 8. Det är faktiskt skönt att veta att det är fler som har det som jag, i alla fall på liknande sätt. Då är jag inte ensam om att känna alla känslorna, som kan pendla upp och ner flera gånger om dagen. Tack snälla ni för era kommentarer :O) KRAM!

  SvaraRadera
 9. Livet som förälder är ett lärande hela tiden. Man lär sig ganska mycket om sig själv också och hur man reagerar i olika situationer.
  Perfekt är ingen och trist vore ju det.
  Barn lär sig av det också att man som förälder inte är felfri. Annars vore deras ok för stort att nå upp till det som personer.

  Själv förändras man också och genom åren så kan man tänka att så skulle man inte ha fostrat eller betett sig mot barnen om det vore idag.
  Själv är jag annorlunda som person idag och som förälder för tonåringar, mot jag var mot mina äldre barn när dom var tonåringar.

  Önskar dig en fin helg
  strömma

  SvaraRadera