Leendet du sänder ut vänder åter till dig
lördag 27 november 2010

I dag prövade jag en ny maträtt, nämligen lax på saltbädd. Det måste vara den absolut enklaste att göra av alla maträtter, i alla fall som jag har tillagat hittills i mitt liv.
Gott och nyttigt. Barnen äter med god aptit, och det är jag så otroligt glad över. Jag serverade laxen med pressad potatis, romsås och/eller hollandiesås. Moa hade tur att få gå på julbord. Hon hade längtat prinskorv och köttbullar.
Sedan har jag hållit på att adventspyssla lite. Jag fick en otroligt vacker julstjärna av mina snälla föräldrar i onsdags, och i dag fick den komma till sin rätt. Jag hade lite grön mossa över, och det visade sig räcka även till detta lilla jularrangemang.

Årets adventsljusstake.
Jag får bilder om hur jag skulle vilja att det ska se ut, och så försöker jag i den mån det går att hitta det som mest liknar den bilden. Och på Dollar store hittar jag alltid lite smått och gott. Det gäller bara att ta sig tid att titta. Jag kunde ha tänkt mig vita ljus i stället, men detta tycker jag ändå blev mera juligt. I morgonbitti får jag tända första ljuset.
:O) 

7 kommentarer:

 1. Å sån lax har jag också ätit den är jättegod ska nog göra den snart igen. Läste ditt förra inlägg och tänkte hoppas en sån dag infinner sig för mej med snart ;) Ha en trevlig advent, kram Katta

  SvaraRadera
 2. Vad fina adventsljusen blev! Ser att du bestämde dej för snören till sifforna. ;) Ha en skön första advent.

  SvaraRadera
 3. Fin adventstämning härinne...
  tack för att du är med i mitt lilla lotteri...
  kram ullamaria

  SvaraRadera
 4. :O) Era kommentarer gör mig så glad. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 5. Fint ni har det med nyfrostad frys och adventspyssel! Kram!

  SvaraRadera
 6. Vad fint med blommorna och ljusen. Lax i alla former är underbart gott. En av våra favoriter är Taccolax, som innebär att man häller på Taccokrydda över hela laxen och stoppar in den i ugnen. Också så där löjligt enkelt. Hoppas din första advent blev mysig. Kram

  SvaraRadera
 7. Det är roligt att läsa att ni tycker att det är fint. Jag hade en mysig första advent. Kram till er båda :O)

  SvaraRadera