Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 26 november 2010

Hon hade jobbat hela veckan, så hon hade verkligen sett fram emot fredagen då hon skulle göra helg redan kl 13. Hon skulle bara hämta barnen på skolan, och handla mat, sen såg hon framför sig att hon skulle kunna softa i hemmets lugna vrå innan det var dags att laga middag. Men det blev en sväng till biblioteket först eftersom lånetiden hade gått ut på ett par böcker.
När hon kom hem så hade ett av barnen bestämt sig för att baka, och när mamman hade köpt pepparkaksdeg så började två av barnen plocka fram kavel och pepparkaksformar innan hon ens hade klätt av sig och stoppat maten i kylskåpet. Mamman blev lite smått stressad och irriterad, men lät dem ändå baka, snäll som hon är. Och därtill hade barnen varsin kompis hos sig. Som tur var hade hon planerat en enkel men god middag. Hon behövde bara stoppa färdig potatisgratäng i ugnen och plocka fram rostbiffen, skära lite tomater och gurka samt skära upp pain richen. Klart!
När hon precis hade svalt sista tuggan så ringer bästa vänninnan att hon är påklädd och färdig för en promenad. Det vill hon gärna hänga med på, så snabbt som ögat sköljer hon av tallrikarna och klädde på sig. Härligt att komma ut. Det är nog ett av det bästa hon vet på hela dagen. Samtidigt som hon får surra som bara kvinnor kan och gör.
Väl hemma igen så hade luckan på nedre delen på frysen trillat av, och hon tar sig en titt för att se om det möjligtvis var så att det behövde dammsugas där under. Och döm om hennes förvåning, innan hon ens hann tänka eller reagera så var hon i full gång med att städa. Då flög även tanken i henne att frysen också behövde en avfrostning. Hon nämnde det till sin sambo som faktiskt var med på noterna och satte fart med att plocka ur lådorna. Sedan fortsatte hon med att städa bakom spisen och under diskmaskinen. Därefter fick fläkten sig en rejäl genomkörare av hett vatten och då kunde hon inte lämna kryddhyllan och fläkthyllan i sticket heller. Lite äckelkänsla sköljde genom kroppen. Bor vi verkligen i den dyngan? Men när hon drog med trasan över den sista hyllan kände hon en otroligt skön känsla. Hon hade ju gått ganska länge och tittat på "skiten" men känt att det får bli sen. Men nu var det gjort, ÄNTLIGEN!
Då kunde hon med gott samvete skära några skivor nyinköpt gräddost på några pepparkakor, hälla upp en kopp te och sätta sig och blogga om fredags em. som inte blev som det var tänkt från början. Men ändå känner hon sig så jäkla nöjd. 
:O)

5 kommentarer:

 1. Men herreminje vad du har legat i! Jag blir riktigt 'avis' på din energi :o) Vet precis hur det känns då man fått en massa gjort som 'legat över en' - härlig känsla! Ha en riktigt trevlig helg Katarina! Vi kanske ses på julmarknaden.
  Kram Towa

  SvaraRadera
 2. Visst är det skönt när det äntligen är gjort det som hela tiden åker ner i "senlådan"?

  SvaraRadera
 3. "Hon" kan gärna komma hem till mig ikväll, finns lite å göra här oxå... ;)

  SvaraRadera
 4. Tack desamma Towa :O) Jag hoppas vi kan ses snart över den där middagen, men det är ju någonting hela tiden som kommer i mellan. KRAM! :O)

  Det är en befrielse :O) KRAM!

  "Hon" har lite annat för sig i kväll tyvärr :O) KRAM!

  SvaraRadera
 5. Ha,ha skrattade gott då jag läste ditt inlägg:O)
  Tänk att det ofta just är på detta vis,man kan tänka sig en lugn dag och sen på kvällen då man tittar tillbaka så har man gjort tusen saker,skönt mewn ändå:O)Ha det så gott och njut av ditt städade kök med kryddhyllor:O)
  Kramiz

  SvaraRadera