Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 25 november 2010

Jag har varit på en helt fantastisk och inspirerande dag för oss som arbetar inom vård och socialförvaltningen i kommunen.
Torgny Kingen Karlsson inledde dagen med dunder och brak, med hans svängiga musik. Sedan var jag på ett miniseminarium som de kallade: Dansa en stund på jorden... men sen då? det handlade om döden, som är en del av livet. Annorlunda, men otroligt nyttigt och tid för eftertanke.
Därefter fick vi äran att se Teater Barda. Ett gäng funktionshindrade ungdomar som bjöd på en kanonhärlig föreställning om hur det är att vara just funktionshindrad, inte alltid så lätt, men det blev många härliga skratt.
Nästa miniseminarium handlade om kost. Det kändes som plus minus noll. Hon pratade om sådant jag egentligen redan visste, men det är aldrig fel att bli påmind.
Efter lunch drog Kingen några härliga låtar till.
Sedan kom liksom grädden på moset, Klas Hallberg in på scenen och föreläste om:
Arbeta mindre
Få mer gjort!
Den i särklass absolut bästa föreläsning som jag har varit på.
Måste ses och höras. Det går inte återberätta den till sin rätt.
Skratt Skratt och mera skratt.
Det går inte gemföra den föreläsningen med någon annan.
Jag fick en slags bekräftelse på att jag ändå har rätt inställning till mitt arbete. 
Men visst händer det att jag också spelar charader i bland, gör som alla andra, och kanske för att jag måste, fast jag egentligen inte vill, men går nog mest min egen väg. För skulle jag sluta arbeta på det sätt som jag gör så skulle jag helt enkelt inte må bra, för jag vill ta mig den tid som krävs för att tillgodose mina boendes behov och bjuda på det som jag vet att de tycker om. Då får jag så otroligt mycket credit tillbaka.
Jag somnar antagligen i kväll med ett leende på läpparna.
:O)

4 kommentarer:

 1. Vad mycket skoj du får vara ute på.
  Ha nu en riktigt mysig första advent!

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 2. Ja Klas Hallberg var ju bäst! Alla borde få chansen att höra honom, hoppas man får tillfälle att höra honom igen någon gång! Ha en riktigt bra helg! Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Tack snälla ni :O) Jag önskar er en trivsam och mysig helg. Kram Katarina.

  SvaraRadera