Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 24 september 2010

Imponerande Gunde

Carina Berg "flyttade in" (tvprogrammet) hos Gunde Svan häromkvällen.
Jag tror inte att jag vet någon som verkar vara så disciplinerad som Gunde, samtidigt som han också verkar vara en man av ordning och reda, engagerad och kärleksfull far och man, samt otroligt glad och lite busig.
Gundes kom i håg lapp var något utöver det vanliga. Han hade sorterat upp göromålen efter hur viktigt det var att ta tag i, med A, B och C.
A skulle prioriteras först osv., och i kanten hade han skrivit hur han hade uppskattat hur lång tid det ska/får ta. Och tydligen stämde oftast hans uppskattning.
Väldigt imponerande. Men inget för mig. Jag tror att jag lätt skulle bli stressad och det dåliga samvetet skulle troligtvis ständigt hänga äver mig.
Gunde berättade för Carina att han en gång hade tagit tid på sig själv, på hur snabbt han kunde duscha, från avklädning tills han var påklädd igen. Den gången blev tiden 1,38 min. Nu skulle de två tävla emot varandra. Denna gång slutade hans tid på 1,23 min. och då hade han även hunnit kamma sig. Helt makalöst!
Gunde är nog en riktig vinnarskalle, men en värdig sådan, för jag får i alla fall uppfattningen om honom att han gör ingenting halvhjärtat utan han verkar gå in för uppgiften till 100 procent.
Gunde berättade också för Carina om hur han hade blivit dålig i magen under ett skidlopp, och gjort ner sig totalt efter en mil, men genomförde loppet på 6 mil ändå och vann.
Gunde tycker jag visar att ingenting är gratis här i livet, men att allting är möjligt med mycket vilja och jävlar anamma.
Med detta vill jag önska eder alla en trivsam helg.
Det känns riktigt riktigt skönt att ha gjort helg. Här blir det tacos till middag.
:O) 
6 kommentarer:

 1. Tack detsamma Hanna och tack för titten :O) Kram Katarina.

  SvaraRadera
 2. Jag är inte heller sådär strukturerad och skulle aldrig klara att ha allt så utstakat med tid och allt *ler*.
  Gunde var och är nog en stor kämpe med en enorm vinnarlust...röd + blå i färgen kanske :-).

  Önskar dig en bra helg
  strömma

  SvaraRadera
 3. Åh hjälp för att vara så disiplinerad! Funkar ju i och för sig för honom och man skulle kanske kunna lära sig något av det själv med. Fast man undrar lite hur hans familj har det jag menar om han står där typ som en militär men tidtagaruret ochs stressar på dem när de ska göra något. Fina bilder från bryggan vid vattudalen du visade. Ha en fin helg, kram Katta

  SvaraRadera
 4. Det krävs nog en stönighet utöver det vanliga för att lyckas som han, men det kan nog vara ganska påfrestande för dem runt omkring...

  Trevlig helg!
  Frida

  SvaraRadera
 5. Ja det kan nog vara som ni skriver att det blir påfrestande för familjen och kanske även andra som Gunde har i sin närhet. Allt har sina för och nackdelar. De har kanske lärt sig att leva med det? Kram Kram :O)

  SvaraRadera