Leendet du sänder ut vänder åter till dig
lördag 25 september 2010

Den här familjen sitter inte still i onödan.
Veckorna är fulla av aktiviteter.
I bland på gott och ont, men mest på gott tycker vi. Det är viktigt att röra på sig och då känns det bra att introducera barnen i samma tänk som vi. De har alltid en valmöjlighet men simskolan har alltid varit prio 1 för alla barnen. En viss påverkan har vi som föräldrar så klart, men i slutändan så bestämmer de själva. 
Elias går just nu i simskolan och det känns som en livsinvestering.
Dessutom brukar han vara med när Moa spelar pingis på tisdagar.
Moa spelar dessutom innebandy på onsdagar. Hon har länge velat spela bandy, och nu när det startade en grupp med både tjejer och killar i lämplig ålder så blev det läge. Hon har blivit inspirerad av sin storebror Petter...
som tränar innebandy på tisdagar och torsdagar.

Själv går jag på vattengympa på tisdagar, och försöker i den mån det går att träna på strömshälsan en gång i veckan då jag kör mitt individuella träningsprogram som jag fick utformat till mig under tiden jag gick hälsan rehab där för två år sedan.
Och därutöver tar jag mina raska promenader, mycket för att komma ut och få frisk luft.
Och Gunnar spelar pingis två dagar i veckan.
Det är ett under att vi får det att gå i hop, men med mycket vilja och givetvis planering så går det faktiskt och det är jag väldigt glad för.
Det går om man vill är mitt motto.
Och det känns rätt för oss.
:O)

6 kommentarer:

 1. Jag håller, som vanligt ;o), med dig Katarina! Det är klart man ska röra på sig. Kroppen är gjord för att användas och gör man inte det så kommer 'bekymmer' förr eller senare. Visst, man kan få ont eller skada sig i alla fall, men jag är fullständigt övertygad om att man kan hålla en hel del krämpor 'på avstånd' genom att hålla igång. Det gäller att prioritera i tillvaron :o)
  Kram från Towa

  SvaraRadera
 2. Nu får jag jättedåligt samvete, för är det nåt jag är dålig på så är det just detta. Jag har aldrig någonsin satt av tid för att "röra på mig". Jag vet hur vikigt det är och allt bra det för med sig men jag har aldrig fått in det i rutinen. Mååste ändra på detta, helt klart.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 3. Tummen upp Towa :O) KRAM!

  Maidi! Känn inte dåligt samvete, tänk som så i stället att det är aldrig försent :O)
  Kram Kram :O)

  SvaraRadera
 4. Alltså.
  Din blogg måste ha ngt emot mina kommentarer - de bara försvinner!

  Skulle bara säga att jag är superimponerad över att ni får ihop det. Tycker inte det spelar någon roll hur mycket vilja som finns. Eller kanske beror det på att det bara är MIN vilja och ingen annans i familjen???

  SvaraRadera
 5. Häftigt att ni inspireras av varandra. Hos oss har Storebror gått in i något för tonårs jox och gör ingenting. Han sitter på soffan och växer. Tycker att vi borde ta oss samman och sticka hemifrån så att han får lite lugn och ro. Jag får bara acceptera att vi är olika. "Du är ju en sån här det-ska-hända-saker-hela-tiden-mamma och jag är en ta-det lugnt kille säger han till mig. yeah, right... Kram

  SvaraRadera
 6. Visst är det härligt med aktiviteter. Jag längtar tills snön ska komma ordentligt så man kan börja åka skidor. Här finns tyvärr inte mer än fotboll och bad för barnen. Det är det tråkiga med att bo så avsides.
  Ha en härlig vecka! Har ni fått nån snö ännu?
  kram

  SvaraRadera