Leendet du sänder ut vänder åter till dig




lördag 12 juni 2010

Spröd skaldjurspaj

Det är alltid roligt att pröva någonting nytt.
I dag föll lotten på denna härliga kalla paj som vi åt efter kräftsoppan.Pajskal
125 g smör
3 dl. vetemjöl
1 litet ägg
(jag gjorde 2 satser pajskal)
Smält smöret på låg värme. Lyft bort kastrullen och rör i mjöl och ägg till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca. 24 cm. i diameter. Sätt formen i frysen i
15 minuter. Värm under tiden ugnen till 225 grader. Nagga i botten på pajskalet och grädda i ca. 15 min. Låt kallna.
Fyllning
2 burkar kräftstjärtar
500 g. räkor med skal
3 dl. creme fraiche
2-3 msk. riven pepparrot
1/2 msk. pressad citron
1 burk röd stenbitsrom
salt och peppar
1 kruka plocksallad
Skala räkorna. Låt kräftstjärtarna rinna av. Spara några räkor och kräftstjärtar till garneringen.
Rör i hop creme fraichen, pepparrot och pressad citron. Blanda i kräftstjärtarna, räkorna, röd stenbitsrom utom 2 msk som sparas till garneringen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut salladsblad i botten på pajen. Fördela fyllningen över.
Garnering
1 avokado
2-3 msk. svart stenbitsrom
100 g. kallrökt lax i skivor
körsbärstomater
dill
(citron)
kräftstjärtarna, räkorna och den röda stenbitsromen
Skala avokadon och skär i klyftor.
Rulla laxen till rosor.
Dela körsbärstomaterna och fördela runt kanterna. Strö dill över det hela.
Passar tex. till buffé.
Smaklig måltid
:O)

4 kommentarer:

  1. Så gott!!!
    Kran på er!!!

    SvaraRadera
  2. Ser gudomlig gott ut, ser fram emot en smakbit någongång ;-) Kram till dig från mig Mia

    SvaraRadera
  3. Hej kan du lägga ut receptet det ser supergott ut. Tack för en trevlig blogg

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag lovar att lägga ut receptet så fort jag bara hinner och har möjlighet. Vad roligt att du tycker om min blogg :O)

    SvaraRadera