Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 5 mars 2010

Tänk om jag var gjord av pengar.
Skulle jag bli/vara lyckligare då?
Ja till en viss del tror jag faktiskt det.
Det skulle i alla fall underlätta i många avseenden.
Vi skulle slippa oro och bekymmer om pengarna ska räcka.
Jag går ganska ofta och tänker eller rättare sagt kanske dagdrömmer om vad jag skulle vilja lägga pengarna på.
Först och främst så skulle jag lägga pengarna på huset vi bor i. Vi behöver defintivt en ny uppvärmning. Vår förhoppning är fjärrvärme till sommaren/hösten. Det är prio 1.
Sedan är huset rätt så slitet så det behöver mer eller mindre en helrenovering, utvändigt som invändigt.
Jag tror inte att jag skulle ta allt på en gång utan ta det succesivt. Man måste hinna njuta av var grej för sig. Det skulle vara roligt med en helt ny touche.
Jag skulle vilja rådfråga en expert som vi skulle kunna bolla tankar och ideér med.
Det finns så otroligt mycket inom denna bit som jag inte har den blekaste aning om.
Det är en hel djungel.
Att renovera är ju inget man gör så många gånger i ens liv så det skulle kännas extra viktigt att få det som vi verkligen vill ha det. Inte förhasta fram något.
Frågan är bara om det är meningen att vi ska få uppleva detta?
Förblir det bara en dagdröm?
Ja det återstår att se. Eller den som lever får se.
:O)

3 kommentarer:

 1. Självklart vore livet enklare med pengar, men lyckligare? Jag tvivlar.

  SvaraRadera
 2. Jag tror det beror på hur man definierar själv ordet lycklig. Jag skulle nog kanske skrivit att jag skulle må bra av eller känna mig tillfreds. Jag skulle bli glad om jag kunde betala tex. fjärrvärmen utan att ta lån, eller göra om köket, hallen och vardagsrummet utan att känna att vi inte har pengar över till måstena. Eller bara känna att vi har faktiskt råd att åka på semester i två veckor utomlands. Vi är ju inte bortskämda med sådant precis. Jag skulle uppskatta det något oerhört mycket. Många som har pengar sätter ju inte värde på dem för fem öre utan slösar på onödiga ting. Jag tror att det är bättre att ha erfarenheten av lite pengar och få slita för dem än födas med mycket pengar och inte veta bättre. Kram Kram Katarina.

  SvaraRadera
 3. Precis så! Allt blir enklare och man kan göra det man vill utan att tänka sig för när man har pengar. Men värdesätter man då det? Eller kanske ännu hellre; De verkliga värdena i livet?

  Men visst sjutton vore det kul ett tag att inte behöva vända på varenda krona - köpa ny slalomutrustning till sig själv i stället för att konstatera att jag har inte råd med en "ny" begagnad heller.

  Kram på dig!

  SvaraRadera