Detta är en av mina absoluta favoriträtter.
Den tar ganska mycket tid i anspråk att göra så börja i tid.
För 4 personer
700 gr. färsk lax
100-150 gr. riven Västerbottenost
salt och vitpeppar
Rulla i hop och lägg laxrullarna i en eldfast form. Vitvinsås
2 msk. smör el. margarin
2 msk. vetemjöl
1 st. fiskbuljongtärning
1 dl. vatten
1 dl. vitt vin (går utomordentligt med vitt matlagnings vin)
3 dl. grädde
Häll såsen över laxrullarna och gratinera i 225 grader ca. 20-25 min.
Förbered gärna men värm såsen innan du häller den över laxrullarna.Garnering1 burk stenbitsrom
fint hackad rödlök
dillvippor
citron el. limeklyftor.
2 msk. smör el. margarin
2 msk. vetemjöl
1 st. fiskbuljongtärning
1 dl. vatten
1 dl. vitt vin (går utomordentligt med vitt matlagnings vin)
3 dl. grädde
Häll såsen över laxrullarna och gratinera i 225 grader ca. 20-25 min.
Förbered gärna men värm såsen innan du häller den över laxrullarna.Garnering1 burk stenbitsrom
fint hackad rödlök
dillvippor
citron el. limeklyftor.
Vi brukar servera detta med pressad potatis och en god sallad.
I dag hade vi även saltiner, brieost och vindruvor till.
Jag rekommenderar att göra mycket vitvinsås.
Smaklig måltid!
:O)
GUD VAD GOTT DET DÄR SÅG UT! Det måste jag prova och bjuda på hemma någon gång.. Smarrigt värre! Kram kram
SvaraRaderaDet ser hur gott ut som helst!måste prova..Kram Mimmi
SvaraRaderaDet skulle vara hemskt roligt att få höra vad ni tycker om den här rätten efter att ni har tillagat och ätit den. Och är ni brydd över något så bara ring :O) Kram Katarina
SvaraRaderaHejsan!
SvaraRaderaHar fått receptet utav dig och instämmer att rätten är jättegod. Har gjort den flera gånger.
Kram Gun