Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 9 juni 2009

Reflektioner

Jag läste på Åsikter i ÖP i går om en mamma som uppmanade till att inte lägga ut sitt liv med bilder och uppgifter om sin familj på facebook och i bloggar. Det gav mig en tankeställare.
Först tyckte jag vad då? vad spelar det för roll? Men så kom tankarna på hur många sjuka människor det finns där ute. Fler än man kan ana och den/de man kanske minst misstänker.
Folk verkar vara kapabla till de mest horibla gärningar.
Jag kommer att tänka på Engla. Det är väl 1 år sedan som det hände ungefär.
En oskyldig flicka som fick sätta livet till för en psykiskt sjuk människas handlande. Jag ryser. Vem kunde gå oberörd ur detta? Det är svårt att förstå.
Ingen får riktigt veta vad hon fick utstå innan hon dog. Den fruktansvärda chocken, ovissheten och skräcken innan de hittade henne och sedan sorgen, den oerhörda sorgen och samtidigt även orka vara stark inför massmedia som formligen överföll familjen, denna lilla ort och människorna som bor där.
Hat och kanske hämdtankar måste vara ofrånkomligt.
Massmedia är inget annat än "gamar". De utför givetvis "bara" sitt jobb, men till vilket pris kan man fråga sig? Vart är empatin? Det sunda förnuftet? De om någon hänger verkligen ut människor, och vänder i princip ut och in på dem. De förstör och ondgör sig.

Jag tror att det är dem som får många människor som inte kan förstå skillnaden på tanke och handling att utföra dessa grova brott. De visar genom konstruktioner och förklarar i minsta detalj hur gärningsmannen har gått tillväga.

Jag som helst bara vill tänka gott om alla. Men allt för många har visat motsatsen tyvärr.
Jag blir ledsen, arg och besviken.
Det är så svårt att acceptera att vi människor faktiskt är så onda, även om den som utför brottet är sjuk och inte förstår sina handlingar.
Hur kan man vara så kall, så iskall att man anser sig har rätten att ta livet i från en annan människa?
Det är kanske inte meningen att man ska förstå.
Det är i alla fall så långt i från min egen verklighet som man kan komma.

Jag måste kanske ta mig en funderare på om och hur jag ska gå vidare med bloggandet. Det ger mig så otroligt mycket att få detta andrum i vardagen, så det skulle kännas fruktansvärt tomt och tråkigt att inte kunna fortsätta.
Det är ju glädjen att få delge andra, skrivandet och lägga ut bilder som i dagboksform som driver mig.

Mitt i alltihopa så reflekterade jag även, otroligt nog på fotbollsmatschen mellan Sverige och Danmark i lördags. Vilken flopp. Sverige är helt enkelt inte bra nog trots den mirakulöse Zlatan. De var inte värda att vinna och gå vidare till VM nästa år. De har så extremt liten chans att gå vidare så det vore som att leta efter en nål i en höstack.
Jag förstår mig inte på Zlatans storhet när han spelar med/i det svenska landslaget.
Det kan ju inte bara bero på de andra spelarna, att de inte passar Zlatan och han i sin tur får slå in bollen. Han ska väl stå på rätt ställe när bollen kommer också, eller?
Med tanke på vad dessa killar kostar så borde de kunna prestera bättre tycker jag.
Straffsparken av Källström var en katastrof liksom bollen som Nilsson passade till dansken som hade ett öppet mål att putta in bollen i. Så fruktansvärt onödigt.
Sedan tyckte jag förstås synd om Henke som sköt över när han hade världens målchans.

Detta är sannerligen inte likt mig. Har jag gått och blivit en sportfåne på köpet?
Sverige ligger ju mig väldigt varmt om hjärtat så visst hoppas jag på deras framgångar, oavsett vilken sport det är. Däremot så är det nog fotboll som lockar mig mest till att titta.

So long!1 kommentar:

  1. Det är klokt att ställa sig just de frågor du gör ang blogg o dyl. Jag har gjort precis samma sak själv och försöker tänka mig för vad jag skriver och vilken typ av bilder jag lägger ut.

    Alternativet är ju att skriva helt anonymt, eller att ha login. Har övervägt även detta. Började skriva helt för min egen skull, men nu har bloggen blivit min kanal till släkt och vänner långt borta, så.....

    Ang fotbollen - såg inte och är inte särskilt intresserad, men har alltid haft svårt för Zlatan och "hypen" kring honom. Överreklamerad?När de gäller laget i övrigt hade de väl helt enkelt "en dålig dag på jobbet". Tur att det inte var ett gäng doktorer eller sjuksöterskor!!

    SvaraRadera