Leendet du sänder ut vänder åter till dig




torsdag 18 februari 2016

Omelett med räk eller champinjonstuvning

Omelett: för 1 pers. 3 ägg, 1 dl grädde, 3/4 dl vatten, salt och svart peppar.
Vispa i hop. Häll i stekpannan på medelhög värme.
Ska ej stekas utan värmas långsamt. Picka sönder ev bubblor.
Omeletten ska inte vändas. Lägg bara över den på en tallrik när den är klar.

Stuvning: För en omelett. Smält smör i en kastrull. Lägg i svampen el räkorna.
Vispa ner 1/2 dl vetemjöl. 1/2 dl grädde. 1 1/2 dl mjölk. Salt och svartpeppar.
Till räkstuvningen häller du även i dill efter smak.
Lägg stuvningen på halva omeletten. Vik över andra halvan.


:O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar