Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 5 februari 2016

Nu ska vi mota Olle i grind.
I går kokade jag ingefärsshot för första gången.
Perfekt nu i förskylningstider.

Ingefärsshot

200 – 300 g färsk ingefära
1 liter vatten
1/2 dl flytande honung
2 citroner, saften

Skölj ingefäran noga och riv den grovt med ett rivjärn. Ingefäran behöver inte skalas. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och låt koka under lock i 20 minuter.
Sila av, tillsätt honung och rör tills den har lösts upp. Låt svalna till rumstemperatur.
Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) och rör ner i ingefärsvätskan. Sila av igen med en finmaskig sil.
Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shotta.

Ingefära är riktig supermat och har en antiinflammatorisk effekt. Den är bra för hjärta, hjärna, mage och leder. Ingefäran har dessutom en virus- och bakteriedödande verkan.
Ingefära minskar gasbildning och motverkar diarré.
Ingefäran förhindrar och lindrar förkylning och innehåller massa antioxidanter.
Ingefära ökar blodflödet i hela kroppen. Äter du ingefära får du ett lägre kolesterol och bidrar till att förhindra högt blodtryck, stroke och hjärtsjukdomar.
Ingefära ökar matsmältningen.
Lider du av migrän kan det vara en bra idé att ofta äta rå ingefära. Det ska lindra illamående och motverka inflammatoriska ämnen i hjärnans blodkärl. När du märker att migränanfallet är nära – drick en kopp starkt ingefärste eller ät en stor bit rå ingefära.

:O)

2 kommentarer:

  1. Håller med om en fantastisk dryck som dessutom innehåller naturliga ämnen som är fylld med antioxidanter och sätter fart på kroppen. Ha alltid en laddning på gång i kylsåpet! En som provat en längre tid rekommenderar detta också!!

    SvaraRadera
  2. Detta måste bara provas. Jag är en ingefärs nörd och älskar denna lilla rot. När man kommer upp i våra "åldrar" bör vi förhindra så som blodtrycket , kolesterolet , leder ..ja med andra ord hela kroppen bör tas hand om. Ska nu när jag vaknat efter nattpasset koka mig en flaska :)
    Tack för tipset!!!!

    SvaraRadera