Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 12 januari 2015

Jag är så glad för min klasskompis från högstadiet.
Johannes är nominerad till en guldbagge för bästa manliga huvudroll i filmen Turist.
 Filmen har visats på bio här 2 gånger men båda gångerna har jag varit förhindrad.
Jag och Moa flög ner till Stockholm för ett par år sedan och tittade när Johannes spelade i De tre musketörerna på Stockholms stadsteater, och vi lyckades träffa honom en kort stund efter föreställningen.
Sedan är det ju lite kul att han är gift med Alice Bah Kuhnke, vår nya kulturminister.
Johannes bodde under hela sin uppväxt här i Strömsund.
Skotta gjorde jag i torsdags precis som jag skrev i förra inlägget.
Vi har en ganska lång och brant backe upp till vår gård. Det tar oftast minst en timme att skotta, beroende på hur tung snön är. Det bli ett bra och svettigt motionspass, men vår önskan är att få råd med en snöslunga så småningom. Det skulle underlätta mycket.
I dag är det -22 just här där vi bor, men på andra håll runt omkring är det ner till -27. Brrr!
Vi bor ganska högt här så det kan skilja ner till -10 grader och mer längre ner.
I fredags startade jag mitt nya träningsår.
Jag hann bara med ett pass i december eftersom jag var sjukskriven i 2 veckor, så då trodde jag att det skulle gå lite trögt, men det gjorde det inte som tur var.
Det är skönt att komma i gång igen. När jag inte har tränat eller promenerat på någon dag så känner jag på en gång att det är något som fattas. Jag har skapat mig ett behov, och det måste underhållas kontinuerligt för att jag ska må bra. Annars är risken stor att jag blir "folkond".
Att sitta i soffan är också skönt men inte för länge.
Nu väntar jag på att vattengympan också ska sätta i gång.
Jag gillar varierad motion, men det blir mest promenader, då jag vill ha frisk luft.
Ha nu en bra vecka.
:O)

9 kommentarer:

 1. Jag hoppas också att han ska få Guldbaggen. Det är han verkligen värd! Det är många som "slåss" om priset men om man betänker att han har jobbat sig upp och iväg från lilla Strömsund så borde han ha pris även för det. Vi håller tummarna!

  SvaraRadera
 2. Go kväll!
  Härligt att komma igång med träningen! Det har inte jag gjort ännu, och det beror helt och hållet på vädret! Här regnar ju och blåser jämt, tyvärr! Förstår att det är tungt att skotta ibland, och du var rädd om ryggen!!
  Ha nu en fortsatt mysig kväll! Kram Annika

  SvaraRadera
 3. Jag har heller inte sett "Turist". Har hört mycket om filmen som gör att jag verkligen vill se den.

  Härligt med träning - här blir det mest lite skidåkning och hundpromenader. Men nu med all snö som kom idag lär det inte dröja förrän det är fina spår runt knuten.

  På tal om skidåkning - på söndag är det World Ski Day och gratis skidåkning i Åkersjön!!!

  SvaraRadera
 4. Hej Katarina!
  Du tittar så troget in i min blogg och det gör mig glad. Tack! Måste bättra mig med att kommentera hos dig.
  Jag har funderat på att se "Turist" tillsammans med mina två biovänner. Jag har kvar 7 gratisbiljetter som snart går ut, så jag ska bjuda dem på filmen.
  Så duktig du är som tränar. Här blir det bara promenader varvat med motionscykel framför Tv:n.
  Här har vi blixthalka och akutmottagningen på vårt stora sjukhus har otroligt mycket att göra just nu. Broddarna på affärerna börjar ta slut - tur att jag redan har köpt.
  Ha det gott och var rädd om dig!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej katarina! har faktiskt tänkt att börja träna på gym nu i år efter många års uppehåll,vi får träna till ett förmånligt pris i vår kommun 100 kr i symbolisk summa då får man träna 1 ggr i veckan..man mår bra utav träning,jag har ju gått mycket förut,men även där lagt av mig.Skärpning!!! :) må så gott i vinterland <3kram Jessica

  SvaraRadera
 6. Kul ord. Folkond. Det var en rejäl bit för er att skotta. Oj, vad kallt ni har det. Det är extra roligt att det går bra för dem vi känner. Hoppas du får se filmen snart. Jag har läst om den. Idag bestod min motion av en härlig solskenspromenad vid havet. Där var jag inte ensam. Inte konstigt med tanke på solen varit snål med besök. Jag blev inte sugen på ett dopp. Vi såg ett stort gäng som badade i badkläder i havet och sedan sprang in på hotellet igen. Galningar. Helgkram Bosse

  SvaraRadera
 7. Hej

  Oj va kul att ha haft en sådan klasskompis......lite speciellt ju. Allt bra annars?

  SvaraRadera
 8. Så kul att Johannes blivit nominerad! Hoppas verkligen att han vinner. Har med sett honom i bla Musketörerna och han har det! :) Kram Katta

  SvaraRadera
 9. Härligt med motion, snö och att din kompis blivit nominerad till guldbagge. Håller tummarna :-). Kram

  SvaraRadera