Leendet du sänder ut vänder åter till dig




fredag 18 juli 2014

Potatisbakelse
Gör egen potatismos och låt det svalna.
Bred ut potatismoset på en smördeg.
Rulla i hop och skär lagomt stora bitar.
Lägg bitarna på en plåt. Lägg på västerbottenost.
In i ugnen på 200-225 grader tills de har fått färg.
Beräkna ca 2 bitar per person. Det blir ca 6 bitar av en rulle beroende på hur pass tjocka bitar du skär.

Ca 700 g fläskytterfilé
Bryn runt om, salta och peppra
Låt svalna något.
Skär en djup skåra på mitten.

Stek färska champinjoner och bacon tillsammans. Låt svalna något.

Hacka soltorkade tomater.

Blanda champinjonerna, baconet, soltorkade tomaterna och pizza krydda efter smak med 

2 dl creme fraiche.

Fyll skåran i köttet och lägg sedan blandningen över hela köttet.
Toppa med feta ost.

In i ugnen på 175 grader i ca 60 minuter.

Häll gärna lite vatten och ev en köttbuljong på botten av formen efter ett tag så blir köttet saftigt.

Mums Mums!
OBS! På bilden ligger de soltorkade tomaterna uppepå köttet därför att jag glömde att blanda ner det i creme fraichröran. Det gick lika bra.
:O)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar