Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 9 januari 2014

Få se nu.

Jag måste formulera mig rätt så att det inte tas på fel sätt.
En del har en tendens att tolka saker helt fel.

Jag har nämligen tänkt på en sak.

Rätta mig om jag har fel.

Om massmedier skriver eller säger att svenska folket överlag är för överviktiga/har för högt bmi,  att de talar om riskerna med för mycket alkoholintag och vad det kan leda till och att det är farligt att röka etc så är det helt ok. 

Men, om någon i deras närhet nämner det så tar de väldigt illa vid sig.
Jag undrar bara vad det är för skillnad egentligen?

Kan det möjligtvis vara så att när det sägs i medier så:
är det ingen speciell person som behöver känna sig utpekad?
och att det känns kanske mer som ett konstaterande och många tänker att det gäller inte mig?

Oftast är det ju av omtanke man säger det så de kanske kan ändra deras vanor och förhoppningsvis leva längre, eller i alla fall slippa  att det går längre än det redan har gjort.

Är lite nyfiken på vad du som läser tycker om detta.

5 kommentarer:

 1. Media har tagit på sig rollen att alltid tala om för oss hur vi ska/får/säga leva våra liv. Det de för dagen basunerar ut i radio/tv är som amen i kyrkan, då är det ,det som gäller och vi ska leva därefter oavsett om vi är man/kvinna/barn/ung/gammal/smal/tjock så ska vi följa deras påbud.. Media är svenska folkets nya Gud! De tom styr regeringen.

  Att tala om för andra om något som skulle vara bra för dem vad gäller kost/ livsstil (oavsett om man menar väl ) är svårt. Genast kommer försvarsmekanismerna fram och man tar illa vid sig även om man vet att personen ifråga har rätt. TÄNK om vi alla skulle vara inställda på att ta saker och ting med lite eftertanke och erkänna att personen har rätt då skulle mycket vara vunnet. Speciellt för den som egentligen är i behov att tänka på sin kropp/hälsa.För till syvendes och sist är det bara du/vi som har ansvar över sin/våra kroppar! Och framför allt sjukdomar/sjukvårdskostnaden minskar i samhället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Det är bara en själv som har ansvar för alla ens val man gör i livet. Det går att påverka ens livslängd, sin hälsa och sitt mående.

   Radera
 2. Go kväll vännen!
  Jag har inte funderat så mycket på just detta! Men vad som Retar mej oerhört är!!! Det är helt okej att säga till mej..." Men gud så smal du är" jag är såå trött på att höra det! Jag har däremot Aldrig hört någon som säger till en överviktig.." Gud så kraftig eller tjock du är"!! Var är skillnaden!! Varför är det ok att säga det till en smal!!
  Önskar dej en fortsatt mysig kväll! Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är inte ok att säga så. Klumpigt! Allt beror helt och hållet på hur man säger saker. De som säger så till dig borde välja sin ord, om de överhuvudtaget måste säga något. Ha det gott du med. Kram Katarina :)

   Radera
 3. Hej! Har alltid fått höra vad lång du är (183) det är jobbigt och tydligen helt ok att säga,när jag gick i skolan var det en plåga!! men som Annika skriver vissa saker är tydligen ok!!! sen håller jag med att man har ett egen ansvar över både det ena och det andra..Trevlig helg o kram Jessica

  SvaraRadera