Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 23 april 2013

Jag har bestämt mig.
Jag ska inte låta min dotter vaccinera sig mot livmoderhalscancer.
Jag fick det bekräftat i söndags när Kalla fakta på Tv 4 visade ett reportage om de biverkningar som vaccinet gardasil kan ge. Riktigt skrämmande.
Jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv om jag skulle utsätta Moa för det.
Och jag är så glad i dag att jag inte lät vaccinera mina barn mot svininfluensan.
Jag minns vilket hysteri det var kring detta och hur ifrågasatt jag blev, hur jag kunde vara så dum att utsätta mina barn, tänk om de blev sjuka och smittar någon som i sin tur kan dö....
Hur skulle jag kunna leva med det på mitt samvete?
Som tur var stod jag på mig.
När det gällde svininfluensan så var det trots allt bara en influensa, dock en aggressivare sådan, men så vitt jag vet så bygger man upp immunförsvaret när man är sjuk.
Jag var aldrig orolig. Medan folk satt på kö i flera timmar för att ta sprutan.
Och det forskarna inte vet är vad dessa vaccinationer kan ställa till med i våra kroppar i framtiden, upp till 20 år framåt.
Det talas bla om att det kan leda till muskelsjukdomar som MS, AL och ALS.
Jag tror man ska tänka grundligt igenom det, och ta reda på fakta innan man bestämmer sig.
http://gardasil.se/

7 kommentarer:

 1. Hej vännen!!
  Jag hade heller aldrig låtit mina döttrar vaccinera sig...!!
  Svininfl..var jag såå tydlig mot dom...att dom inte skulle vaccinera sig...vilket de inte gjorde!! Det är jag såå glad för!!
  Jag är precis som du..emot alla dessa vaccinationer!!
  Stå på dej...och du gör helt rätt...tycker jag!!
  Ha en fortsatt härlig dag!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Jag måste också instämma.
  Allt det som sas i programmet finns också att läsa på olika ställen på nätet. Med detta vill jag bara säga att som förälder ska man söka information själv och inte bara förlita sig på den information man får i brevlådan/på sjukhuset/på skolan osv. Det gäller att ha kunskap både för och emot och själv avgöra om nyttan överväger riskerna. Det är ju trots allt vi som ska bestämma åt barnen.....

  Kram
  Towa

  SvaraRadera
 3. Ja, här håller jag med dig helt och fullt.. Jag har en f.d. jobbarkompis som blev så sjuk av sin första TBE-spruta. Det satt sig på balansen och hon hade yrsel och illamående i över ett halvår..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 4. Hej

  Jag vaccinerade mig mot svininfluensan mpå grund av mitt hjärtproblems skull, efter som jag ingår i riskgruppen. Men skulle aldrig ha gjort det för direkt efter sprutan, på väg hem, så däckade jag och blev sittande sovande på en bänk. Vet inte hur länge och minns inget mer. Sen minns jag bara att jag var hemma och sov konstant i över ett dygn.....aldrig skulle jag tagit den där sprutan.

  Så du gjoprde rätt

  SvaraRadera
 5. Vi sköt upp en omgång vaccination när E var bäbis - gissa om vi blev ifrågasatta! Svininfluensevaccinet får väl en massa barn narkolepsi efter nu, eller? Nej, det är klokt att vara restrektiv.

  SvaraRadera
 6. Hej! man måste nog fundera en och två ggr och ta sitt egna beslut! vi tog svin vaccinet men med facit i hand så!!kanske man kan ångra sig..men det var nästan ett otäckt mass tryck..fyy!! kram Jessica

  SvaraRadera
 7. Är upp till var och en vad man bestämmer sig för. Ingen annan än sig själv har svaret! Själv - har hela faniljen tagit allt vaccin som går. Men det är som sagt upp till var och en! Kram

  SvaraRadera