Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 29 april 2013

Hej på er!

Dagarna och veckorna går alldeles för fort. Jag hinner inte med allt jag vill ju.
Barnen har varit hos mig en vecka och nu är det pappavecka.
Nu är det ytterligare en vecka närmare flytt. Det känns så skönt samtidigt som jag vet att det innebär en massa som ska göras både innan och när vi väl är på plats. Det ska bli roligt att forma ett helt nytt hem på vårt sätt. Barnen har inte sett huset än så de är också förväntansfulla.

I dag bjuder jag på några gamla bilder ur "arkivet".  Ovan ser du spikis. Jag älskar att få beskåda naturens egna  konstverk. Det gäller bara att  hitta och se dem.
Alla årstider har sin charm. Dessa bilder togs i maj 2009.

Känner du igen känslan när man får saker och ting gjort, när man får beta av saker eftersom, vad härligt nöjd och glad man känner sig? För det gäller ju om att ta tag i saker eftersom ingen annan gör det åt en. Det kan handla om att ringa och boka en tid, rensa ur en garderob med gamla kläder, deklarera eller åka på tippen med en massa skräp. Det är alldeles för lätt att skjuta det framför sig, helst om det är något tråkigt, och tänka att jag gör det sen. I alla fall jag funkar oftast så att jag gör saker i sista minuten.  Det bästa är ju att göra det på en gång. Men det kan även blir lite hur det faller sig, i bland helt naturligt.  Det handlar många gånger om att ha framförhållning och planera väl.
Jag mår i alla fall väldigt bra av att få saker gjorda. För det dyker upp nya saker hela tiden.  Tandläkarbesök, utvecklingssamtal, åka till återvinningen...

Jag längtar till sommaren. I går grillade vi korv ute på grillen. Och på lördagen kunde vi sitta ute bakom väggen och lapa sol medan barnen stod och slog bollar med bandyklubborna som om de stod på golfrangen.  Skönt med lite förkänningar på vad som komma skall. Sommaren är ljuvlig på många sätt.
Det känns som att det kan bli en bra sommar.

I dag är det grått, snöblandat regn och småkyligt.
Jag ska snart åka och jobba. Jag har 7 arbetsdagar av 8 framför mig. Jag ser fram emot 2 utbildningsdagar i slutet av veckan. Jag ska lära mig om beteendemässiga och psykiska symptom vid demens. 

Puss & Kram
:O)

5 kommentarer:

 1. Visst känner jag igen mej!
  Sen när man gjort..det där..som man skjutit upp så länge! Brukar jag tänka..varför gjorde jag det inte direkt!!
  Önskar dej en mysig Valborg!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Drottningen av skjuta upp och spara till sista minuten - det är jag det!

  Klart det blir en bra sommar - spännande med er flytt!

  Kram!

  SvaraRadera
 3. Alltid trevligt att läsa dina kloka ord vännen!
  Låter spännande med flytten och vad kul att tillsammans skapa ett nytt hem. Jag önskar dig all lycka i det.
  Kram
  Lena

  SvaraRadera
 4. Vackra bilder och proffsigt kameraarbete!Du har en konstnärlig kamerablick.
  Som alltid också underfundiga tankar men också texter som säger mycket om livet och vår kamp i tillvaron.
  Jag tror inte att du inser vilken talang du besitter!
  Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :O) Vad glad jag blir att du tycker det. Jag tycker det är rolig att både fota och skriva. Tyvärr har jag ingen bra kamera nu, men jag hoppas att jag ska få råd att köpa en snart. Kram!

   Radera