Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 24 januari 2013

Jag är ju barnsligt förtjust i semlor. De är ju så goda, gärna med pistagesmak i grädden. Detta måste vara rena himmelriket för oss semmelälskare. Fast lagomt är alltid bäst så klart. I dag ska jag baka eller rättare sagt rulla negerbollar. Elias och Moa´s bandylag har sammandrag på lördag här i Strömsund och då är det vi som ska sälja fika. Tyvärr jobbar jag då så jag har ingen möjlighet att vara på plats, men jag ska hålla tummarna tills de blir blåa.
Vet du?
Jag är så otroligt glad för att just du läser min blogg. I går blev jag så paff när det stod att jag hade haft 
92 besökare. Det är ju nästan 100 st. Jag skiner som en sol. Och jag blir minst lika glad över alla fina kommentarer. De värmer. Det skulle vara roligt om fler tordes lämna en liten kommentar, när ni ändå kikar in menar jag.

I går lade jag upp bilden i förra inlägget på facebook också, och då skrev en vän till mig:
"Amor vincit omnia et nos cedamus amori", dvs. "Kärleken övervinner allt",
så låt oss besegras av kärleken".
Sedan skrev han: "Crea diem", dvs. "Skapa dagen" 
och
"Faber est suae quisque fortunate" dvs. "Envar är sin egen lyckas smed"
Det talar för sig själv. Något mera behöver inte tilläggas tycker jag. 
:O) 

8 kommentarer:

 1. Hej! Tror du att en SLIMPA skulle räcka för dig? Du som är så tokig i semlor. Puss puss från din Tomas <3 <3 <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njaaa det beror på ;O) Puss! Jag <3 Dig

   Radera
 2. "Amor vincit omnia et nos cedamus amori", är den fulla betydelsen: "Kärleken övervinner allt, så låt oss besegras av kärleken". Däremot så betyder "Amor vincit omnia", det du skriver...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok :D Tack så mycket, då ändrar jag så det blir rätt.

   Radera
 3. Mysigt med Semlor... hoppas du får äta så massor :-). För mig som är vit spelar det uttrycket negerbollar inte någon roll men jag har en vän som har haft jättejobbigt med att hon är svart och det är inte lätt för hennes barn heller som har blond pappa men inte något luciahår. Så länge vi har rasism känns det bra för mig att säga chokladbollar. Ha en fin torsdag. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår vad du menar, men för mig är det inget rasistiskt i det ordet. Det har liksom alltid funnits och vad jag har förstått så tycker de flesta med utländsk bakgrund att det inte heller är det. Det som är så bra är att man kan kalla den vad du vill boll :O) Kul att du kikade in. Kram!

   Radera
 4. Ojoj, det fönstret är jag glad att jag slipper å förbi.. Jag är också så barnsligt förtjust i Semlor men de är inte direkt bra för min figur :)

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 5. Vilka semlor har aldrig sett sådana.
  Ha en fin kväll!
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera