Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 10 augusti 2012

Jag startar lite försiktigt efter blogguppehållet med lite ihopblandade bilder från Kroatien.
Jag är otroligt glad att jag fick den veckan med sol och värme, för sommaren här hemma har inte bjudit på så mycket av den varan tyvärr, även om jag inte har lidit av det så mycket.
Som jag skrev i ett tidigare inlägg så är Kroatien ett otroligt vackert och kuperat land. Mycket vatten och djupa dalgångar.
Förutom bad, sol och upplevelser så hann vi med en shoppingkväll i ett riktigt stort shoppingcentrum i Split.
Vi lyxade till det och åkte taxi de 3 milen dit och samme chaufför letade upp oss inne i centrumet till det klockslag vi hade kommit överens om, och körde oss med säker hand oss de 3 milen hem också. Det kallar jag superservice.
Promenadgatan kvällstid på Trogir. Efter hela stråket låg det resturanger som erbjöd god mat och fotbolls VM på stora bildskärmsdukar. Det var liv och rörelse och helst när Kroatien spelade match, alla hade matchtröjor och sjöng och tjoade.
Här tillbringade jag och Maria en stor dela av tiden, tillbakalutade i våra solstolar, avlappnade och vi njöt verkligen av hela atmosfären.
God mat och dryck njöt vi också av.
Vi hittade ett gott rött vin (Faust) som vi drack av på kvällarna i lägenheten (eller bunkern som vi också kallade lägenheten) innan vi gick ut och åt middag. Tyvärr går det inte få tag på det vinet på systembolaget. Det hade varit roligt att få smutta på ett sådant glas och minnas tillbaka.
:O)

10 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Har verkligen saknat dej också..!!
  Underbara bilder..förstår att du njöt...!!
  Ja du..vad säger man om vädret här hemma...? Trist..mest regn denna sommaren!!
  Hoppas att snart få höra av dej igen..och hoppas att allting är bra.. med dej!!
  Önskar dej en underbar dag!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Hejsan

  Vilka härliga bilder från Kroatien. Där ser verkligen fint ut. Fartyget på första bilden var fräckt. Kanske kan bli ett resmål för mig och A en gång......

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder Katarina!! Man blir riktigt 'avis' ;-)
  Ha det nu så bra och sköt om dig!
  Kram
  Towa

  SvaraRadera
 4. Vad mysigt det verkar vara där, bra tips, kanske det kan bli en resa i framtiden. Ha en fin helg. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 5. Ååå vad jag längtar tillbaka!! Hoppas någon gång få möjlighet att åka dit igen..... Och de Kroatiska vinerna - mmmm!!! Vi fick t o m smaka grannens ( vinbondens) egna - det var förstås extra gott :). Man kan ju lugnt säga att du "valt" rätt sommar för att åka bort till värmen en sväng. Jag har inte badat än. :(

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Tack vad ni är goa :O) Önskar er alla en trevlig helg. Kram Kram Katarina.

  SvaraRadera
 7. En dag på våra Jämtlandsveckor åkte vi till Strömsund.. Jag kikade runt där för att se om kanske du dök upp men som det regnade den dagen var det inte många ute på gatorna..
  Vi åkte mest dit för att besöka Jordemors keramik men så tog vi en tur ut till Beppes museum också.
  Skönt för dig att åka bort lite om vädret var som det var just den dagen..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 8. Men vad synd Maidi att jag inte visste att du skulle dyka upp här i krokarna. Det hade varit roligt att få träffa dig, och få ett ansikte på dig. Vad roligt att du besökte Jordemor, hon har mycket fint. Jag har bla varit hos henne en hel kväll och drejat. Ute på Öhn vid museet är det fint, hoppas att ni hade fint väder. Kram Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såg just att du skrev att det regnade den dagen, Trist!

   Radera