Pajdeg 100 g smör 3 1/2 dl. mjöl 2 mska kallt vatten
Skär smöret i bitar. Mixa smöret med mjölet i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut degen i en pajform och nagga den med en gaffel. Gädda tills den är gyllenbrun, ca. 20-25 minuter
Koka grädde, socker och sirap i en kastrull i ca. 20-30 minuter (120 grader). Droppa lite kola i en kopp med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är kolasmeten klar. Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget. Häll kolasmeten i pajskalet och ställ i kylskåp så den får stelna.
Servera gärna med en klick grädde och färska bär. :O)
Mums detta är något för mig.
SvaraRaderaKram
Hanna
Visst ser det gott ut!
SvaraRaderaHej
SvaraRaderaHar aldrig hört kolapaj innan.....men den där pajen hade min sambo gillat... ;)
Ja, hit in till dig ska man inte gå om man är det minsta hungrig.. Du visar så mycket gosaker och den där kolapajen ser hel-läcker ut..
SvaraRaderaKram Maidi
Men du kan då verkligen fresta med godsaker här :-).
SvaraRaderaTack för receptet.
kram
Ingrid
Den pajen ser "onödigt" god ut. Mums!
SvaraRaderaHa en fortsatt fin vecka!
Men så gott det ser ut!! Måste testas!
SvaraRadera:O) Skriv gärna och berätta vad ni tyckte om kolapajen när ni har provat den. Kram till er alla entusiaster.
SvaraRadera