Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 26 mars 2012

I går fick vi beskåda detta i Strand. Snacka om att komma naturen nära. Det verkar minst sagt ha gått vilt/hett till. Det handlar verkligen om att äta eller ätas. 
Och visst undrade vi vad som hade hänt den stackars räven. Vi hade lite olika teorier. Den första var att det kan ha varit ett lodjur som har tagit räven, och sedan har fåglarna fått sig ett rejält skrovmål. Den andra teorin var att den kanske var gammal eller sjuk och hade helt enkelt dött där och sedan har andra djur kommit och ätit upp den. Den tredje men, kanske minst möjlig, trodde en vän på facebook, att någon hade skjutit den.
Vi såg massor med älgskit på tomten, och i den nära omgivningen. 
Det hade ju varit fräckt att just i dessa ögonblick fått sett allt detta genom fönstret från stugan. Men det handlar som sagt om ett ögonblicks verk och en viss tur förstås. Samtidigt så vet man ju inte när på dygnet de passerar just där. Spännande är det att ha allt så nära inpå. Att vi skulle kunna få se en björn där är ju inte helt omöjlig men, chansen är inte heller jättestor.
Vi hade i alla fall en trevlig dag i Strand, om än så blåsig. Men elden värmde och pinnbrödet smakade mycket gott.
Jag gillar utelivet. Visst hänger det mycket på vädret, men om vi hela tiden skulle välja aktivitet efter vädret så skulle det inte bli mycket gjort. Det gäller att välja kläder efter väder helt enkelt.
Sedan är solen självklart alltid lika välkommen.
:O) 

3 kommentarer:

 1. Naturen har mycket att bjuda på mellan varven.
  Vad mysigt ni verkar haft det i Bydalen. Det är fint där och ännu bättre nu när dom har gjort om vägen dit. Innan var det hemskt med kurvorna och smal väg. Mina Osloungdomar jobbade där några säsonger för x antal år sedan.

  kram

  SvaraRadera
 2. Så fint o påskigt du har fått det hos dig ;)härligt med naturen nära inpå knuten!ha en fin dag! kram kram Jessica

  SvaraRadera
 3. Stakars lille räv, men det är väl så det är. Ja det måste vara skönt att ha naturen så nära, bra när man ska plocka bär och svamp. Ha det gott. Kram Mimmi

  SvaraRadera