Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 7 februari 2012

Tankens dag!

Det är ju så kul att titta tillbaka på "gamla" kort.
Om ni inte har lagt märke till det tidigare så har jag fått tre barn med olika ögonfärger.
Jag vet inte direkt om det är genuint men jag tycker ändå att det är lite speciellt.
På dessa kort är alla tre ca. 2 år.

I dag firar vi Tankens dag. Jag visste inte ens om att den existerade förens nu på morgonen när jag lyssnade på radion och läste på facebook.
Det är mycket jag går och tänker på. Huvudet är fullt med tankar.
Nu på morgonen har jag bla. gått och tänkt på Anders Behring Breivik, hur läskigt och skrämmande det är att det finns människor mitt i bland oss som motsvarar Anders och hans tankar och gärningar. Anders måste vara extremt psykist sjuk. Och att han tycker att han är värd en utmärkelse av kungen. Det är ofattbart att han inte har någon som helst empati och samvete över det han har gjort och för de avlidna/anhöriga.

Det har även pratas på radion nu på fm. om att Reinfeldt vill höja pensionsåldern till 75 år.
I går fick jag det orangea kuvertet med allt annat än upplyftande siffror. Som det ser ut nu så måste jag jobba tills jag är 68 år och 1 månad.
De menar att vi lever längre i dag än förut så det är därför vi måste jobba längre.
Jag har räknat ut att jag kommer att vara minst 80 år innan jag får gå i pension och då är det bara  för mig att flytta direkt in på ett särskilt boende, och vi som bor där får ta hand om varandra.
Jag tycker att det är fel att de skyller på att det är så många 40-talister som går i pension bla bla. Det visste de väl om för länge sedan? eller?

Självklart tänker jag även glada och positiva tankar i dag. Jag tänker på att jag har haft så tur som fått chansen att få vara med om att starta en helt ny verksamhet/ett nytt arbete som jag trivs så otroligt bra med, samt att jag har aktiva barn som tycker det är roligt att spela pingis, innebandy, golf och inte minst åka slalom.

Vad tänker du på i dag?

Solen lyser så fint ute så nu ska jag klä på mig och ta en promenad. Skönt att vara ledig.
:O)


3 kommentarer:

 1. Men , om man nöjer sig med mindre pengar, måste man väl kunna sluta tidigare i alla fall, eller?? Annars känns mitt pensionssparande sedan jag var ca 24 rätt bortkastat.......

  SvaraRadera
 2. Hej vännen!!
  Underbara bilder på dina barn!! Så fantastiskt med olika ögonfärg!!
  Ja du..jag läste om Anders Breivik..i tidningen idag...häller med dej..blir så förb....
  Här gör han hälsningar i tingssalen..osv..hoppas att han aldrig någonsin kommer ut igen!!
  Pensionsåldern..ja du..vet inte vad jag skall säga...
  Önskar dej en fortsatt mysig kväll!!
  Kram Annika

  PS..så underbart att du har ett jobb som du trivs med!!!

  SvaraRadera
 3. Vad jag kan förstå så menar Reinfeldt att det är skattepengar i första hand han vill ha in, därför vill han att människorna som jobbar ska fortsätta jobba till döddagar.Det blir enklast så för då slipper de betala ut de pensionspengar som du arbetat in under ditt arbetsliv.Göran Persson hann under sin regeringstid ta åtskilliga miljoner av de pensionspengar vi sparat in för att i första hand betala vårt inträde i EU.
  Kontentan av de hela är att oavsett vem som regerar så kommer de att bli mindre och mindre pengar att fördela på kommande generationer för summan är redan i minsta laget!

  SvaraRadera