Leendet du sänder ut vänder åter till dig
onsdag 1 februari 2012

Ibland när jag börjar fundera på saker som har hänt i mitt liv så kan jag lätt gräva ner mig i sådana saker som har varit jobbiga och tunga. Jag kan bli lite tungsint en stund. Och det är väl kanske inte så konstigt heller. För det är svårt att glömma, och i bland även förlåta. Främst tycker jag att jag har mist tillit till många människor. Personer som jag har trott stått mig nära och kunnat lita på har sårat mig oerhört mycket.
Men oftast är jag glad och positiv till det mesta, och har dessutom mycket att glädjas åt. Jag gör mycket roliga saker och som förgyller tillvaron tillsammans med människor som jag tycker om och som ger mig positiv energi.
Men som med det mesta är det ett givande och tagande, och märker jag att någon bara tar utan att någongång ge så slutar jag också att ge. Jag har lärt mig att människor som stjäl energi ska jag sortera bort ur mitt register. Jag vill umgås och omges av personer som ger mig positiv energi.
Det är mycket som präglar oss för hur vi blir som personer.

Jag kan varmt rekommendera fiskpedikyr. Det är en annorlunda upplevelse och ett roligt sätt att umgås med en eller flera goda vänner. Och kanske gå ut och äta något gott efteråt tillsammans.

Du vet väl om att du är värdefull?
:O)

8 kommentarer:

 1. Hej vännen!!
  Ett tänkvärt och såå bra inlägg!!
  Fast..det brukar du för det mesta ha...:)
  Det är ju såå rätt det du skriver..att dom som bara tar..skall man göra sig av med. För riktiga vänner..dom finns alltid där, både i glädje och sorg!!
  Önskar dej en fortsatt härlig dag!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt, man måste sortera människor, vissa ger en otrolig energi och vissa är energitjuvar. Ge och ta.... så är det hela livet. Ha en skön kväll. Kram Mimmi

  SvaraRadera
 3. Du har så rätt - energitjuvar bör man sortera bort, men det är kanske inte så lätt.
  Ha det bra och god natt från mig!

  SvaraRadera
 4. Visst är det sant att livet går ut på att ge och ta MEN det finns alltid ett men!Varför ska vissa människor få ha den rättigheten att förtöra ens självförtroende och sjävkänsla gång på gång?Stjäla ork,lustoch energi?Sätta en på plats för att visa sin makt?Vara besserwisser och kunna bäst?
  Det råkar man ut för om man inte har fått förmågan att bemöta dessa människor med samma medel.OCH det finns alltför många av dessa människor i ens närhet,framför allt i arbetslivet.
  Därför känns hämden nära till hands och jag anser att den kan vara ljuv att använda vid rätt tillfälle!Tycka vad man tycka vill!

  SvaraRadera
 5. Mm, tänkvärt. Jag tror på att sortera bort och gå vidare. Ibland har man otur och ibland är man otur för andra. Släppa taget om det dåliga. Acceptera att det har hänt och göra mer av det bra framöver. Känna igen dåliga situationer och undvika. Känna igen bra situationer/ människor och skaffa mer av det. Du är också värdefull Katarina. Kram

  SvaraRadera
 6. Man förändras under åren och en del vänner växer man ifrån eller så kommer man i otakt med varandra. Man får ägna tid och energi till dom som ger en något tillbaks och även som man kan själv tillföra något.

  Det ser kittligt ut med den fotbehandlingen :-).

  kram

  SvaraRadera
 7. Håller med strömmas sida, många vänner växer man ifrån och nya tillkommer, bra att sortera ur lite ibland i telefonboken över vilka som betyder något för en;)
  Det där fiskeriet ser både läskigt och skönt ut.
  Får nog ta och testa det nån gång, Kram ulla

  SvaraRadera
 8. vilken trevlig blogg o så många fina recept lägger dig som favorit så jag kan laga all god mat ,jag har ingen blogg men läser de som skriver om mat mm ett tidsfördriv kram en tanta från södra sverige

  SvaraRadera