Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 31 januari 2012

När vi skulle döpa rummen på mitt nya jobb så kom en person med ett strålande förslag att döpa dem efter årstiderna. Här uppe har vi nämligen 5 årstider, och på Gästis är det just 5 rum.
(Vi tyckte det var så tråkigt att ha siffror, 1-5 på rummen)
Jag har en god vän som är otroligt duktig på att måla, så det var henne jag tänkte direkt på, och hoppades på att hon kunde vara oss behjälplig. Och jag är så glad, för skyltarna blev ju helt sagolikt fina.
Min vän gjorde även en Välkommen till Gästisskylt som vi hängde på utsidan, bredvid entrédörren. Tyvärr var det någon klåfingrid person som inte kunde låta bli skylten, så efter 1-2 veckor så var den borta.
Vi blev fruktansvärt ledsna och besvikna. Vad skulle denna/e person med den skylten till?
Men skam den som ger sig. Vi har beställt en ny skylt och denna gång ska vi borra fast den.
Jag har tagit kort på dessa skyltar för att delar av skylten som kännetecknar årtiderna ska gå igen i Välkomstskylten, så att våra gäster ska känna igen sig.
Vår femte årstid är alltså vårvintern, så den symboliserar vårt 5:e och sista rum på Gästis.
Jag är så glad att jag har fått chansen att vara med att starta upp en helt ny verksamhet med avlastning för anhörigvårdare, och behovet är stort.
:O) 

4 kommentarer:

 1. Gokväll vännen!!
  Såå underbara skyltar!!
  Förstår att ni är glada över dom!
  Visst är det konstigt..att man inte kan få ha saker och ting ifred!!
  Kan ta en bagatell..så fort det kommer upp en almanacka i våran tvättstuga försvinner den..även om det bara är ett blad över en månad..så försvinner även det. Helt otroligt..säger jag!!
  Önskar dej en riktigt God natt..vännen!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fina skyltar och vilken fin ide´ att måla de fem årstiderna.
  Vad det gäller att "ta", stjäla, vill jag säga det är nästan vedertaget i dag dvs det som inte är mitt "får" jag ta utan dåligt samvete därför att jag inte fått lära mig vad som är ditt och mitt samt visa respekt och hänsyn till andras tillhörigheter.Något borde göras åt dessa stölder även om de anses ringa!Skulle jag se en sådan sak skulle jag anmäla det direkt!Just för principens skull!

  SvaraRadera
 3. Säger som andra - suverän ide och superfina skyltar?

  SvaraRadera
 4. vad gulligt av dig att lägga ut skyltarna...
  Hoppas det går bra med den nya skylten!!!
  kram sanna

  SvaraRadera