Leendet du sänder ut vänder åter till dig
onsdag 15 februari 2012

I kväll sitter jag och tänker på alla dessa människor som egentligen är så trött och less på sitt arbete, men lyckas, törs eller orkar inte ta tag i sin situation, utan blir en sur, missnöjd och bitter ragata i stället, vilket i sin tur smittar av sig på alla andra i personalgruppen.
Många har en väldig förmåga att bara se hinder och problem om de står inför en förändring och/eller något nytt. De målar gärna fan på väggen innan de ens har prövat, och de vill gärna prata en massa skit för att försöka få med sig andra i sin egna osäkerhet inför omställningen.
Och om någon lyckas bryta sig loss, pröva ett annat jobb eller väljer att utbilda sig, så känns det som att dessa personer låter deras egna oförmåga att ta steget gå över i ren avundsjuka. Men det skulle de självklart inte medge.
:O(

2 kommentarer:

 1. Det är så sant.Dessa människor mår inte bra, men genast lite bättre förmodligen när de får klanka/prata skit om någon som klarar saker och ting bättre genom att våga ta ett steg längre i sin utveckling.
  Vilket fall som helst är de glädjedödare och drar ner stämningen och gör arbetet för andra obehaglig.Ofta förekommer det på kvinnliga arbetsplatser.
  Även besserwissrar tar plats.De är minst lika jobbiga.Tänk vilken lättsam anda det skulle vara/bli om man slapp alla dessa energikrävande personer.

  SvaraRadera
 2. Godmorgon vännen!!
  Avundsjuka..är bland den värsta sjukdomen som finns!!
  Är väl fantastiskt...dessa som tar klivet ut i det okända..bl a vad det gäller jobb och utbildning...Dom bör verkligen uppmuntras!!
  Jag tror att dom som gnäller..och pratar illa om människor..på sin arbplats..har det nog inte så bra hemma heller!!
  Jag tycker att DU är fantastisk..som har hoppat på ngt nytt!!
  Kram och ha en underbar dag..vännen../Annika

  SvaraRadera