Leendet du sänder ut vänder åter till dig
fredag 24 februari 2012

Det har kanske inte undgått dig, att du har hört på riksnyheterna att en 54-årig man blev skjuten i huvudet här i Strömsund i onsdags?
Mannen kom till Sverige med sin familj från Uzbekistan. Mannen är en känd imam inom islam. Imam betyder präst eller bönledare, men benämningen har ingenting med prästerskap att göra. Imam är inom islamen en religös funktionär, en ledaren av den gemensamma bönen i moskén.
Det står i tidningen i dag att imamen ska ha stått för en klar och uttalad kritik mot regimen i Uzbekistan, och att han har varit efterlyst av Interpol misstänkt för terrorism.
Tidningen har pratat med en journalist som är verksam i Uzbekistan och han säger att det är säkerhetspolisen som ligger bakom gärningen.
Mannen har flyttats till Umeå universitetsjukhus där han sägs fortfarande ha livshotande skador.
Polisen är ganska förtegna om det inträffade. De vill enligt media inte påverka ev. vittnen.
Om det fanns någon hotbild mot den nu skjutne mannen vill de varken bekräfta eller dementera.

På en liten ort som Strömsund blir sådant här väldigt stort och ofta också upphåsat.
Folk blir oroliga, tycker att det är obehagligt och de känner sig inte trygga. Framför allt de som bor på området där det hände.
Jag tänker inte lägga min aspekt på det hela. Det enda som jag verkligen hoppas är att det inte är en svensk som har skjutit denne man. Jag törs knappt tänka tanken på vad som kan hända då.

Önskar dig en jättemysig helg, och du som råkade hamna här av en slump på min blogg får också väldigt gärna lämna en kommentar. Jag bits inte.
:O)

3 kommentarer:

 1. Ja, jag hoppas verkligen att det inte är en svensk gärningsman.Det är ett så infekterat ämne i alla fall.
  Att det skulle hända någonting är inte konstigt, med tanke på tidigare händelser och kulturkrockar som oundvikligen uppstår när människor lever så olika.
  Än en gång får Strömsund negativa rubriker i press och media.Det är bara att beklaga!

  SvaraRadera
 2. Men, usch då, det har gått förbi mig. Låter inte alls trevligt! Det finns så mycket grymhet.
  Den drömtårtan, som vi kallar den, förstår jag inte blev långlivad. Mums!
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Det är hemskt och kymigt det som hände och allt vad som ligger bakom vet man nog inte heller. Hoppas att allt lugnar ner sig snart om det.

  Jag kan förstå din oro med operationerna din fina Moa måste igenom. Som förälder vill man inte att ens barn ska behöva gå igenom sånt. Det går säkert bra.
  Som du ser har jag en ny blogg..av olika anledningar..välkommern dit :-).

  kram
  Ingrid

  SvaraRadera