Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 23 februari 2012

Det finns personer i min omgivning som måste ha fullständig kontroll på allting. Ingenting får hända utöver det som de har förväntat sig. De ska veta exakt hur allting ska vara, och rätt ska vara rätt. Och inte minst stressar de upp sig för minsta lilla.
Då tänker jag att det måste bli ett väldigt begränsat liv. Att aldrig kunna göra någonting spontant.Det känns som att dessa personer skulle kunna riva upp himmel och hav för att ta reda på sanningen innan de själva kan slappna av.
Tänk att aldrig kunna vara lite flexibel i sitt tänkande och handlande.

2 kommentarer:

  1. Mm, Katarina, känner igen typen och du har helt rätt. De blir lite begränsade och begränsande. Ett av mina barn har en kompis som har en mamma som är "sån". Det blir jobbigt för det barnet men också för mitt och i längden även för mig. Ständigt dessa frågor och dessa kollar när jag tycker att barnen borde få vara lite friare... Och så är det som att hon vill att jag ska bli lika arg som hon över en kvarts sen ankomst hem när barnen plockat hallon... Mycket klokt skrivet. Du är en av mina stjärnstunder. KRAM

    SvaraRadera
  2. Tack snälla Jenny, vad glad jag blir :O) Undrar hur länge vi har läst varandras bloggar? Jag är iaf glad att vi har hittat varandra. Kram Kram Katarina.

    SvaraRadera