Leendet du sänder ut vänder åter till dig




söndag 1 januari 2012

Chokladfondant med lemon curd

För 4 personer
Ugn 225 grader

0,75 dl. strösocker
2 ägg
2 äggulor
100 g smör
100 g. mörk choklad, minst 70%
2,5 msk. vetemjöl
lemon curd

Smält smöret i en kastrull och ta det från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i det varma smöret. Vispa socker, ägg och äggulor pösigt. Blanda chokladsmöret med äggvispet. Vänd ner mjölet.
Smörj 4 ugnsfasta portionsformar och strö dem tunt med socker.
Fördela smeten i portionsformarna. Lägg en klick lemon curd i varje skål. Grädda i ugnen 7 minuter.
Taut formarna ur ugnen och vänd dem upp och ner på assietter. Vänta 3-4 minuter och lyft sedan bort formarna.
Fondanten ska vara lös i mitten.
Servera direkt, gärna tillsammans med en klick grädde.
:O)
Ett tips till er som bor nära en Dollar storeaffär, de har ungsfasta portionsskålar för 10 kr. styck.

1 kommentar:

  1. TACK för en supergod middag med en fantastisk efterrätt och god dryck därtill och inte att förglömma underhållningen av team unga Westmans innan klockan slog tolv!Detta lever vi på ett tag framöver!Mor och far!

    SvaraRadera