Leendet du sänder ut vänder åter till dig
tisdag 27 december 2011


Tanken slog mig nu på morgonen att det egentligen är slut på julen nu. Allt stök för bara några dagar kan man tycka, men det är trots allt en mysig tid, det går ju inte att komma i från.
När jag tittade ut så såg jag en skata, jag hade strax innan kastat ut en bit pizza som hade blivit kvar från i går middag. Skatan tyckte nog att den var lite för stor så den var där och hackade och pickade lite försiktigt. Helt plötsligt kommer det en annan skata flygande och tar pizzabiten och flyger i väg med den. Och den andra skatan såg paff ut, och undrade kanske vart tog den vägen. 
Jag tänkte direkt att det är ju faktiskt så det fungerar i den verkliga människovärlden också. Skrämmande men sant. Är man inte tillräckligt snabb så kommer det någon annan och snor det av en mitt framför näsan (näbben). Utan samvetskval. Och som sedan kan sitta och göra långnäsa i sitt bo, lite som Petter Northug när jag tänker efter.

I går levererade jag den hemliga julklappen (vinsten) till vinnaren i min lilla tävling.
Roligt att få lämna över den personligen.
:O)


8 kommentarer:

 1. Hej vännen!
  Ja du..så fort julen försvann. Sitter här och funderar på..om jag inte skall ta bort mina tomtar..nu när solen skiner..ser jag ju..hur dammigt det är..phu..
  Tänk så rätt..du har om skatorna och i verkliga livet..Precis så är det!!
  Är såå glad att jag en gång hittade din blogg!!
  Du skall veta..hur mycket jag uppskattar dina inlägg...och givetvis!!! Kommentarerna hos mej!!
  Kram och ha en underbar dag/Annika

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker hästbild! Träffar du dem på dina morgonpromenader?
  Men att likna Northug vid en skata ;), det var ju lite tufft....hi, hi....

  SvaraRadera
 3. Anneli! Det är hästar som vi ser när vi åker till stugan i Strand.
  Jag liknade inte Northug vid en skata, utan snarare hans beteende, att göra långnäsa/narr.
  Kram Kram :O)

  SvaraRadera
 4. Hej
  Det var så roligt att få vinna och teet var jättegott jag fick njuta av det till frukost.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 5. Vad glad jag blir Birgitta att det var gott. Jag var ju dum som inte hade provsmakat det innan, men det fick bra betyg av henne som jag köpte det av. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
 6. Ja, det händer mycket roligt i djurens värld.
  De få dagarna som vi hade lite snö här, så gömde skatorna mat i snön på olika ställen. När sedan räven kom på kvällen, så såg jag när han vimsade runt på gräsmattan och åt upp det som skatorna gömt. Snopet för dem!
  Ha en fortsatt fin vecka och hörs vi inte innan, så vill jag önska dig en fin nyårshelg.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Ja så går det nog till både i djur och människovärlden. Skator kan annars vara ganska roliga att studera beteendet på de är inte osmarta presis men kan vara ganska elaka. Jag tycker det känns väldigt tomt när annandag jul är över man har laddat så mycket i en månad innan med förberedelser av olika slag man pyntar,uppfyller önskelistor, fixar och donar och man bjuds på div glöggfester och annat sen är det helt plötsligt bara slut och tomt. Ha en bra helt vanlig onsdag, kram Katta

  SvaraRadera
 8. Skator finns det gott om,både med fågelklor och fem tår.
  Det är bara det att de med fem tår oftast har en mera uträknande tanke bakom sitt agerande än vad jag tror en skathjärna avser med sitt(mat).Det människor gör varandra är mer av ondo,djur gör det av överlevnad.

  SvaraRadera