Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 29 december 2011

I går hittade jag den här fina skylten på Dollar Store, och jag kunde inte motstå att köpa den. Det är ungefär samma stuk som asken som jag köpte på plantagen i Sundsvall, och ungefär samma stuk som Leila har i sitt kök. Det är de små tingen som gör hemmet hemtrevligt tycker jag.

För inte så många dagar sedan så pratade vi om döden, och att det enda som är rättvist här i världen är att alla ska dö oavsett hur många miljoner vi har på kontot. Det kan vi inte köpa oss fria i från. Sedan pratade vi om att vi inte kan välja vilken dag vi ska dö på, och då nämnde vi bla julafton och på sin födelsedag.
I dag läser jag i en dödsannons i tidningen att en gammal kvinna somnade in just på julaftons morgon.
Det händer titt som tätt att man undrar varför saker och ting händer och så lägger man ofta till -och just nu till jul/påsk, innan födelsedagen och allt...
Jag tror att det mesta som händer i livet är meningen. När vi föds är livet utstakat. Vi har ett visst antal dagar och år att leva. Tyvärr får några leva ett kortare liv än andra, och dör på ett allt för orättvist sätt.
Det är så många som hade så mycket kvar att ge i livet.
Vi kan inte förstå det, och det är nog inte meningen att vi ska förstå det heller, tror jag.
Jag är medveten om att saker och ting kan hända, i dag, i morgon eller kanske nästa år, men samtidigt kan man inte sluta leva och gå omkring och oroa sig hela tiden. Jag tror att jag skulle bli sjuk om jag hela tiden skulle tänka på om det här är sista julen eller födelsedagen som vi firar tillsammans.
Lev i dag!!!
I morgon är en annan dag.
:O)

6 kommentarer:

 1. Hej igen!
  Är också övertygad om..att det som skall hända det händer! Tror på ödet..eller vad det nu är!!
  Så det gäller att vara positiv..trots att det ibland kan vara svårt.
  Livet är ju till för att levas..och då gäller det att göra det så bra som möjligt!!
  Kram och ha en fortsatt underbar dag!!/Annika

  SvaraRadera
 2. Mm, döden är rättvis men livet och tidpunkten kan vara väldigt orättvis. Tror också på någon sorts öde men att vi ändå behöver tänka oss för så att vi inte springer in på fel stigar... och miljön, att vara rädd om miljön och varandra. Kram

  SvaraRadera
 3. Hej! skylten tycker jag så mycket om! ja så sant som du skriver... Livet är så skört, i bland hjälper det inte att man varit tex renlevnads människa eller ej! gener o leverne stress o mat visst har det betydelse.Men lev i nuet o njut!Gott nytt önskar jag dig!kram Jessica

  SvaraRadera
 4. Vilken fin skylt du hittade.

  Det är tur att man inte vet så mycket om vad som händer i framtiden. Annars skulle man nog bara leva i rädsla. Man får njuta av varje dag man tar sig ur sängen och att ens nära och kära har det bra.

  Nu står vi inför ett nytt år och nya blanka blad *spännande*.

  Gott Nytt År
  kram
  strömma

  SvaraRadera
 5. Ja som tur är så vet vi inte när livet tar slut. Men jag tror att våra liv är förutbestämda och att vi får leva den tid som är utstakad.
  Vill passa på att önska ER Ett Gott Nytt År och hoppas att det har många bra saker med sig.
  Kramar Birgitta.

  SvaraRadera
 6. Tack snälla ni och desamma önskar jag er alla.
  Tack för alla fina och trevliga kommentarer. Ni ska veta hur mycket jag uppskattar dem.
  Kramar till er/Katarina :O)

  SvaraRadera