Leendet du sänder ut vänder åter till dig
onsdag 2 november 2011

I måndags åkte jag, barna och mamma till Östersund för att gå i affärer, äta/fika och mysa. Främst letade vi efter vinterjackor till Petter och Elias. Petter hittade en jättesnygg på Kappahl. Med Elias var det svårare. Han ville så gärna ha en rosa jacka, och det gick inte få honom på andra tankar. Vi sprang in och ut i alla tänkbara klädaffärer. Det visade sig att H&M hade haft en jacka i olika färger till kanonpris, men den rosa var slutsåld. Så i går gick jag in på nätet och kikade, och det fanns kvar i rätt storlek dessutom. Så med lite tveksamhet beställde jag den. Han måste ju samtidigt få det han helst vill ha. Det är ju ingen speciell flickmodell, och killar brukar ju ha rosa skjorta, så varför inte en jacka tänkte jag?
Jag fastnade för en jättesnygg jacka (röd och blå) som vi såg i skyltfönstret till en herrbutik. Jag gick in och prislappen gjorde att jag backade minst två steg, 2500 för en barnjacka, never in my life. Ja sa till mamma, att om det hade varit till en vuxen hade jag inte sagt nått, men till ett barn.
::::::::::::::::::::::::::::::::
På måndagmorgon blev jag uppringd av Moas läkare Isabella från Umeå. Hon sa att hon var här i Strömsund på semester och hälsade på en kompis, och att hon så gärna skulle vilja träffa Moa. Självklart ville vi det. Så i går träffades vi och hon tog kort och antecknade, vred, klämde, böjde och sträckte, och Moa var med på noterna hela tiden. När Isabella sa att det med all sannolikhet kommer att bli en operation någon gång framöver i Umeå så sa Moa -Kul! Själv hade jag nog inte sammanfattat det riktigt så, men jag är glad att hon har den inställningen. Det känns bra att hon inte är rädd.
Jag måste även säga att Isabella måste vara en genuin och intresserad läkare när hon tar sig tid att träffa sina patienter på sin semester, och det är jag givetvis oerhört glad och tacksam för.
::::::::::::::::::::::::::::::::
I går kväll var jag på ett mycket givande nattvandrarmöte. Vi hade en inbjuden gäst, Berit Holter som är drogförebyggande samordnare i kommunen. Hon berättade för oss utifrån enkäten som de bett elever i åk. 7-9 fylla i, i Strömsunds kommun. Bla. svarade skrämmande 20% av ungdomarna att föräldrarna tycker att det är ok att de dricker alkohol, men lika skrämmande är att många ungdomarna inte ens visste vad deras föräldrar tycker om att de dricker alkohol. Det bekräftar ju tydligt att många föräldrar inte ens diskuterar med sina barn om alkohol, droger och tobak.
Dessutom ligger föräldrarna på andra plats, efter kompisar och kompisars syskon som köper ut alkohol till dem. Detta är så främmande och långt i från mina värderingar man kan komma.

På återseende!
:O)

4 kommentarer:

 1. Vilken tur du hittade rätt jacka. Det är ju ingen ide att köpa sånt dom inte vill ha och inte känner sig bekväma med att använda. Färgen spelar ju ingen roll om det är kille eller tjej som använder.

  Vilken bra läkare som hör av sig på sin semester och tänkte på er för att få träffas.

  Det här med enkäter som ungdomar svarar på får man nog ta med en nypa salt också. Många är tvärsemot och svarar på kul, det dom tycker ska göra vuxna upprörda.

  kram

  SvaraRadera
 2. Ja det är möjligt att alla svar inte är sanningsenliga, men jag tycker att det är skrämmande oavsett det är ett eller flera barn som svarar ärligt. Jag förstår inte hur föräldrar kan acceptera och tycker att det är ok att deras barn dricker eller röker. Kram Katarina.

  SvaraRadera
 3. Tror Strömma kan ha en poäng där, med hur ungdomar svarar, smatidigt som det garanterat finns föräldrar som har den synen på alkohol mm att "det inte är så farligt", "att de måste någon gång lära sig", hellre här hemma där jag har koll på dem" etc. Eller att man har nog med sig själv, inte orkar, inta klarar att diskutera, sätta gränser etc.

  Desto viktigare då, att det att det finns sådan som du, som nattvandrar och bryr sig om fler än sina egna barn!! Beundransvärt!

  Klart Elias ska ha en rosa jacka!! Skitsnygg. Och så genus! Den pojken är mer medveten och modern än jag någonsin kommer att bli. Jag tycker det är kul och bra om man inte fastnar i de gamla pojk- och flickfärgerna. Det är ju roligt med färg - för alla!

  Ha supertrevligt i helgen!

  Kram
  Anneli

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig Anneli, man bli glad av färg :O)
  Tack desamma, önskar er en mysig och trevlig helg. Kramar :O)

  SvaraRadera