Leendet du sänder ut vänder åter till dig
torsdag 13 oktober 2011

Jag fortsätter att guida er runt i Strömsund med omnejd, för det är så jag vill att det ska kännas, som att jag bjuder er på en guidad tur/vandring i mina hemtrakter. 
Jag hoppar dock lite hit och dit vartefter jag kommer på vad jag ska ta kort på och som passar i hop.
I går när jag åkte ner till hälsan för att träna så passade jag på att svänga in och ta kort på våra idrottsanläggningar. Ishallen heter som synes ovan.
Intill ligger skyttehallen, fd. skyttegymnasiets lokaler, samt omklädningsrum som används både av hockeyspelare och fotbollsspelare.
För på andra sidan ligger Strömsvallen med utrymme för främst fotboll och friidrott.

Nils (Nisse) Ollander var en känd hinderlöpare från Strömsund. Han satte svenskt rekord i 3000 m hinder 1940.
Tidigare var det isbana på ovansidan av denna lokal där två av Strömsunds mest kända skridskoåkare har tillbringat många timmar: Sigge Eriksson född 17 juli 1930 i Alanäs. Han vann sammanlagt 16 SM-guld och blev världsmästare 1956 på 10.000 m. i Cortina.
Samt Örjan Sandler född 28 september 1940 i Sunne Jämtland. Han hade flera framgångar, bla. blev han olympisk bronsmedaljör på 10.000 m. vid olympiska vinterspelen 1968 i Grenoble i Frankrike. Han vann även EM-silver på 10.000 m. 1975. Efter sin aktiva skridskokarriär har han fortsatt att tävla i triathlon, terräng och skidlöpning. Örjan har arbetat som gymnastik och idrottslärare i Strömsund.
Källa:Wikipedia
Cura, ut Valeas!
"Ta hand om dig"
:O)

5 kommentarer:

 1. Dunderhallen är nog brorssonens andra hem och även brorsans mellan varven :-).
  Jag minns när Örjan S varit på OS och hur vi på skolan firade när han kom hem. Långrör var stort på Flata då och många många tävlingar där på Strömvallen. Prinsloppet var också stort med deltagare från fler länder och härligt med folk i farten.

  kram

  SvaraRadera
 2. Det är kul att bli guidad i Strömsund:)

  (hände det inte nått hemskt där här om dagen, har jag för mig att jag läste!?)

  Min dotter spelar MYCKET fotboll och då på ett ställe som heter STRÖMVALLEN hihi..nääästan lika ju:)

  Ha en mysig fredag!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 3. Skulle gärna åka till strömsund, har aldrig varit där.
  Roligt att besöka nya platser, så tack för fina bilder.
  Kram ulla

  SvaraRadera
 4. Tack för den guidade turen! Jag tycker det är jätteroligt med dina Ström-rundor du visar här. Tänk när jag bodde där fanns ju inte ishallen då fick man först gåeller sparka till Strömvallen innan man frysande gled omkring på skridsko brrrr.Ha en fin helg, kram Katta

  SvaraRadera
 5. Visst är det roligt med flaschbacks Strömma? :O) Min pappa åkte prinsloppet flera gånger. Och icke att förglömma Lars Theodor Jonsson :O)

  Ja Eva, det skedde en mycket tragisk trafikolycka på E 45:an några mil från Strömsund. En ung kille avled och de andra tre männen är allvarligt skadade. Killens mamma känner jag väl :O(
  Kul att du gillar guidningen. Fortsättning följer :O)

  Jaaa Ulla du är sååå Välkommen hit :O)

  Ja nog minns jag också att vi gick från skolan till Strömvallen och åkte skridskor, och skulle vi åka skidor fick vi åka på lägdorna längre bort.

  Kram till er alla :O) och en finfin helg önskar jag er/Katarina.

  SvaraRadera