Leendet du sänder ut vänder åter till dig
måndag 24 oktober 2011

Den som söker den finner. Mycket riktigt så hade jag bilden i mina gömmor.
Jag tog bilden närmare bestämt 24 mars 2009.
Den här skylten möter du på Näsviken jäms med campingen och Dollarstore.

I dag är det en riktigt fin höstdag. Solen skiner. Jag tog en promenad direkt efter att jag hade skickat barna på skolan i morse. -3 grader. Frisk! Gräset var så där knastrigt frostig.
Jag njuter verkligen av vara ledig och ha min alldeles egna fria tid när barna är i skolan.
Nu är jag ledig till på onsdag kl 16, sedan jobbar jag till på söndagkväll. Sedan är jag ledig i stort sätt hela skollovet med barna. Det är det som är så bra med att få lägga schemat själv. Det ger mig en större frihet att bestämma och ha inflytande på min arbetstid. Sedan kan det bli någon justering och det brukar också lösa sig så att det blir bra.

Jag tror på att alla människor måste försöka hitta en jämnvikt i livet. Att hitta en balans som passar var och en. Att kunna skilja på måsten, och vad jag verkligen vill göra. Och vad det än är så är det viktigt att finna just det där som jag tycker om att göra på min fritid.
Alla är i olika faser i livet. 
Är man i en häktisk fas i livet är det väldigt lätt att tappa bort/glömma sig själv och bara fokuserar på det man måste. 
Jag känner att jag har hittat en balans som passar mig och som jag trivs med. Stundvis kan det vara väldigt mycket som händer och sker och då är det skönt att veta att jag får min fria tid i mellanåt. Jag kan både träna och vara hemma i lugn och ro. Jag har inga problem med att vara ensam och det kan vara riktigt skönt att slippa prata med någon, och bara vara jag.
Är det något som man verkligen vill göra så finns det både tid och ork över till det. Många hittar bara hinder, tex. att de inte hinner träna. Jag är övertygad om att det mesta handlar om att planera och ha framförhållning, och bestämma sig för att nu måste jag få utrymme och tid för sig själv. Man kan inte ta hänsyn till alla hela tiden. För att orka alla måsten så bör man i alla fall någongång bara få tänka på sig själv.
Jag lovar att du kommer att bli både piggare och gladare. Och framför allt tror jag att man blir lyckligare och även en bättre mamma.
:O)

6 kommentarer:

 1. Väldigt kloka ord....

  SvaraRadera
 2. Uppskattar verkligen dina texter o dina fina bilder.

  SvaraRadera
 3. Hej Katarina!
  Jag är fortfarande kvar i torpet, men nu börjar jag känna mig lite ensam. Vädret är grått och tråkigt, så det är inte så trevligt att vara ute och greja.
  Roligt att du tycker om en del av mina bilder. Jag gillar dina texter och du är bra på att skriva.
  Kram och hoppas att du har bättre väder än mig!

  SvaraRadera
 4. Ögonen är själens spegel . Mår du bra kroppsligen , gör du det oftast själsligen . Därför är det så viktigt att sköta om sig själv . På vilket sätt man gör det är upp till var och en , bara man gör det .
  I ögonen kan du se hur en människa mår . Tänk på det nästa gång du möter någon !

  SvaraRadera
 5. Tack anonym och Äppelblom :O) jag blir så otroligt glad att ni uppskattar mina bilder och det jag skriver. Kram Katarina :O)

  Det ligger väldigt mycket i det du skriver "Anonym". Klokt! Kram Katarina :O)

  SvaraRadera